Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts 2015: Van Barneveld – Wade

James Wade Grand Slam of Darts 2015

Grand Slam of Darts 2015. Raymond van Barneveld kan zich vandaag plaatsen voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. De winnaar van 2012 moet hiervoor wel om 23.00 uur zien af te rekenen met James Wade.

Van Barneveld werd tweede in een poule met wereldkampioen Gary Anderson, Larry Butler en Andy Boulton. ‘The Machine’ won al zijn groepswedstrijden in een poule met Mark Webster, Keegan Brown en de Nederlandse debutant Michel van der Horst.

‘Barney’ en Wade hebben zestien keer eerder tegenover elkaar gestaan op een groot toernooi. De huidige head-to-head stand is 10-6 voor Van Barneveld, die bovendien drie van de laatste vijf ontmoetingen wist te winnen. Wade, die door de bookmaker 888sport wordt gezien als favoriet, boekte zijn laatste zege tijdens de Premier League Darts 2015.

Programma Grand Slam of Darts woensdag 11 november

20.00 uur: Robert Thornton 1.30 – Robbie Green 3.45
21.00 uur: Phil Taylor 1.14 – Terry Jenkins 5.70
22.00 uur: Gary Anderson 1.12 – Mark Webster 6.20
23.00 uur: Raymond van Barneveld 2.40 – James Wade 1.57

Van Gerwen als groepswinnaar naar laatste zestien

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2015
Michael van Gerwen
heeft gisteren ook zijn derde en laatste groepswedstrijd winnend afgesloten tijdens de Grand Slam of Darts. De huidige nummer één van de wereld rekende met 5-2 af met Steve ‘simply the’ West.

‘’Ik deed wat van me verwacht werd, maar het was lastig om voluit te gooien terwijl ik al wist dat ik door was naar de volgende ronde’’, bekende Van Gerwen. ‘’Desondanks had ik een hoog gemiddelde en miste ik dubbel 12 voor een negendarter. Gelukkig spelen we vanaf de volgende ronde een langer format, want langere partijen speel ik liever.’’

Fordham uitgeschakeld op Grand Slam of Darts

Voor Andy Fordham zit de Grand Slam of Darts er na drie wedstrijden op. ‘The Viking’, die voor het eerst sinds jaren weer actief is op een groot toernooi, had een ruime overwinning nodig voor een plaats in de tweede ronde, maar ging met 5-2 onderuit tegen Michael Smith.

‘’Ik vond dit toernooi fantastisch om mee te maken’’, aldus de 53-jarige Fordham. ‘’Ik was erg nerveus, maar heb ook enorm genoten en hoop in de toekomst nog eens terug te komen. Ook het publiek was fantastisch!’’

Belangrijkste uitslagen Grand Slam of Darts dinsdag 10 november

Jelle Klaasen – Ian White 1-5
Michael van Gerwen – Steve West 5-3
Andy Fordham – Michael Smith 2-5
Peter Wright – Mervyn King 5-3
Kim Huybrechts – Mark Oosterhuis 5-2

Back To Top