Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale Grand Slam of Darts 2015: Van Gerwen – Taylor

Phil Taylor Grand Slam of Darts 2015

Grand Slam of Darts 2015. Michael van Gerwen was vastbesloten om de openstaande rekening met Kim Huybrechts van een jaar geleden op de Grand Slam te vereffenen. Huybrechts hield van Gerwen toen af van zijn eerste Grand Slam-titel maar dit jaar had hij minder succes. Van Gerwen opende sterk en eindigde nog sterker. De eerste drie legs gingen meteen naar de Brabander voordat Huybrechts zijn eerste leg mocht noteren. Vervolgens kon hij er nog een pakken voor de stand van 4-2, maar daarna was er geen bijhouden meer aan. Van Gerwen liep uit naar 13-2 en pas aan het einde van de game kon Huybrechts nog een beetje terugkomen – van Hij sloot af met een 16-4 overwinning, een checkout-percentage van 62 % en een gemiddelde van 111.05.

“Afgelopen jaar verloor ik van Kim in de kwartfinales en dat wou ik niet nog een keer meemaken. Kim is een fantastische speler maar ik hield hem van begin tot einde onder druk,” aldus van Gerwen in een commentaar tegen de PDC.

In de eerste partij van de avond speelde Michael Smith tegen Adrian Lewis. In die wedstrijd lag het gemiddelde beduidend minder hoog met 98% voor beide mannen. Lewis won de eerste leg waarna Smith hem meteen voorbijstak. Hij kwam nog terug tot 3-2 maar Smith was op stoom en liep uit naar 7-2. Lewis herstelde zich, pakte drie legs op rij, maar de twee legs daarop gingen wederom naar Smith. Jackpot kwam vervolgens terug naar 9-8 via een 11-darter, maar kon niet voorkomen dat Smith uitliep naar 14-8. Lewis kon nog drie legs goedmaken, maar bij de stand 15-11 maar in de daaropvolgende leg mist Lewis zijn dubbels en Smith pakt de zege met 16-11 en staat daarmee voor het eerst in zijn carrière in een halve finale van een groot dartstoernooi.

Halve finales Grand Slam of Darts 2015

Vandaag worden die halve finales gespeeld, die gepland staan voor de middag vanaf 14.00 uur onze tijd. Behalve Michael Smith tegen Michael van Gerwen, spelen ook titelverdediger Phil Taylor en Raymond van Barneveld. De Nederlander won de titel al eens in 2012.

Smith en Van Gerwen kwamen elkaar al vijftien keer eerder tegen waarbij van Gerwen elf keer won. Van Gerwen is dan ook dik favoriet bij de bookies. 888sport noteert 1.14 voor Mighty Mike en 5.50 voor Smith.

Van Barneveld speelt in de tweede partij en treft verdedigend Grand Slam-kampioen Phil Taylor. In het verleden kwamen deze darts-tycoons elkaar al zo vaak tegen dat ze elkaar van haver tot gort kennen – ze speelden al 71 keer eerder tegen elkaar op grote toernoois. Taylor won meestal, 52 keer. 4 keer werd het gelijk en Van Barneveld won 15 games. Maar het afgelopen twee jaar hielden de twee elkaar goed in balans: beiden wonnen vier keer van elkaar. Dat aan elkaar gewaagd zijn blijkt ook uit de twee gelijkspelen in de Premier League.

All Dutch finale Grand Slam of Darts 2015 mogelijk

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2015Op dit toernooi maken beide mannen een sterke indruk. Taylor speelt goed en lijkt zijn oude niveau weer te hebben bereikt – en de bookmakers wijzen ‘The Power’ dan ook aan als favoriet. 888sport noteert 1.22 voor Taylor. Maar ook Van Barneveld speelt een indrukwekkend toernooi en lijkt ook mentaal een stuk sterker te zijn dan een jaar terug en in deze toestand kan hij Taylor aan. Desondanks noteert 888sport 4.20 voor Barney.

Daarmee is de kans behoorlijk groot dat we vanavond een ‘All Dutch’ Grand Slam of Darts finale mogen beleven. Van Gerwen blijft favoriet en noteert 1,57 voor de winst. Taylor doet 3.25, Van Barneveld 15.00 en Michael Smith tenslotte, noteert eveneens 15.00 bij 888sport.

Programma Grand Slam of Darts 2015

Halve finales
14:00 uur: Michael van Gerwen 1.11 – Michael Smith 6.40
15.30 uur: Raymond van Barneveld 4.20 – Phil Taylor 1.22

Finale
20.00 uur: Michael van Gerwen – Phil Taylor

Wie wint het Grand Slam of Darts 2015? De favorieten volgens 888sport:

  1. Michael van Gerwen @1.29
  2. Phil Taylor @3.45

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 15.11.2015.

Back To Top