Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts: Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Benito

Programma Grand Slam of Darts: Raymond van Barneveld Danny Noppert Benito van de Pas Getty

Op het programma Grand Slam of Darts staan vandaag drie partijen met Nederlanders gepland. De achtste finale wedstrijd Raymond van Barneveld – Glen Durrant speelt na 23:00 uur. Daarvoor de tweede ronde met Benito van de Pas – James Wade en om ongeveer 22.00 uur Gary Anderson – Danny Noppert. Natuurlijk is het voorspellen van de winnaar ook weer mogelijk. Zie onder de noteringen en het speelschema darts voor donderdag 17 november.

Woensdag plaatste Michael van Gerwen zich voor de kwartfinale door Robert Thornton te verslaan met 10-5. Vandaag krijgen Barney, Noppie en Big Ben de kans om zich bij Mighty Mike te voegen.

Grand Slam of Darts: Benito van de Pas – James Wade

Het gaat voorwaarts met de carrière van Benito van de Pas. De 23-jarige Tilburger stond in de afgelopen twaalf maanden in drie tv-dartstoernooien in de kwartfinale, iets wat hij daarvoor nog nooit had geflikt. Tegen James Wade kan hij de teller op vier zetten.

Van de Pas heeft in de groepsfase flink huisgehouden in groep F, waarin hij al zijn drie darts wedstrijden won. Adrian Lewis, al jaren een topper bij de PDC, en Scott Mitchell, vorig jaar nog wereldkampioen bij de bond BDO, kregen een 5-1 en 5-2 nederlaag om de oren.

Wade voerde in de groepsfase van de Grand Slam of Darts elke wedstrijd zijn gemiddelde op, alhoewel hij na twee zeges wel zijn laatste duel verloor van Dave Chisnall. De 33-jarige The Machine heeft al een sliert halve finales op grote darttoernooien achter zijn naam staan, maar kan maar niet doordrukken richting de absolute top. In de onderlinge duels staat het 4-3 voor Wade, maar Benito van de Pas won drie van de vorige vier ontmoetingen.

Raymond van Barneveld – Glen Durrant

Durrant is slechts vier jaar jonger dan Raymond van Barneveld (45 en 49), maar zijn erelijst is extreem korter. Dat heeft naast het niveauverschil te maken met het feit dat de Engelsman een laatbloeier is. Pas sinds de laatste vijf jaar duikt hij regelmatig op bij de grotere dartstoernooien van de BDO. In groep E verloor hij nipt van wereldkampioen darts Gary Anderson en stond hij daarna nog maar een leg af.

Barney was ouderwets sterk in GSOD groep F en won driemaal op rij. Dit wordt de eerste keer dat de darters elkaar treffen.

Gary Anderson – Danny Noppert

Kan Danny Noppert vanavond indruk maken door Gary Anderson te verslaan? De Fries haalde de tweede ronde van het Grand Slam of Darts dankzij een overwinning op Aspinall én het feit dat Barney won van Suljovic. “Ik begon nerveus, maar gelukkig kreeg ik mijn ritme te pakken. Mijn finishes gaven me net op tijd het goede gevoel”, aldus Noppert achteraf. Vanavond tegen Gary Anderson gaat het om wie het eerst 10 legs pakt. In ieder geval is Noppie al zeker van 5400 euro door het bereiken van de tweede ronde. De voorspellingen darts bij de bookies beloven helaas niet veel goeds.

Wedden op Grand Slam of Darts

Programma Grand Slam of Darts

donderdag 17 november 2016

20.00 uur Jamie Hughes – Chris Dobey
21.00 uur Benito van de Pas – James Wade
22.00 uur Gary Anderson – Danny Noppert
23.00 uur Raymond van Barneveld – Glen Durrant

RTL7 zendt vanaf 20.00 uur vanavond live darten uit. Ook is het programma Grand Slam of Darts live streaming te volgen.

 

Back To Top