Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Finder Darts Masters 2015: Van Eijden – O’Shea

Wesley Harms Finder Darts Masters 2015

Finder Darts Masters 2015. Dit weekend wordt de Finder Darts Masters, het belangrijkste Nederlandse BDO-Darts Event gespeeld. Tot afgelopen jaar stond het toernooi bekend als de Zuiderduin Masters. Het wordt nog wel gespeeld in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Finder Darts Masters 2015

Voor vanavond staan er twaalf mooie partijen op het programma waarvan twee er uitspringen: BDO-coryfee Martin Phillips neemt het op tegen Pip Blackwell en Remco van Eijden speelt tegen de immer sympathieke Tony O’Shea.

Het toernooi duurt van 4 tot en met 6 december. Bij de mannen doen er 24 darters mee. Daarnaast is er nog een toernooi voor de dames en voor de jeugd.

De 24 mannelijke darters zijn verdeeld over 8 groepen van elk 3 spelers. In de eerste ronde van de Finder Darts Masters, die verdeeld over vrijdagavond en zaterdag wordt gespeeld, volgt het toernooi een ‘round robin’ poulefase. Elke speler binnen en groep speelt tegen de twee andere spelers in de poule en de acht groepswinnaars plaatsen zich voor de kwartfinales op zondag.

Winnaars poule gelijk naar finale Finder Darts Masters 2015

Bij de dames en de jeugd zijn er maar zes spelers en dus hebben deze toernooien maar twee groepen van elk drie spelers. Bij hen is er dus geen kwartfinale op zondag maar gaan de winnaars van de poule meteen door naar de finale.

Bij de dames doen Aileen de Graaf en Sharon Prins mee namens Nederland. Zij komen beide vanavond al meteen in actie. Aileen de Graaf treft de voormalige wereldkampioene Trina Gulliver en Sharon Prins treft eveneens een zware tegenstander in de Russische Anastasia Dobromyslova.

In het toernooi voor de jeugd zijn dat de Nederlandse talenten Justin van Tergouw, Job ten Heuvel, Maikel Verberk, Geert Nentjes en Jeffrey Ballast. De enige niet-Nederlanders in deze groep is de Engelsman Callan Rydz.

Bij de heren doen er zes Nederlanders mee: Frans Harmsen, Danny Noppert, Richard Veenstra, Remco van Eijden de als vierde geplaatste Jeffrey de Graaf en de als eerste geplaatste Wesley Harms. Frans Harmsen werd in oktober winnaar van de NDB wildcard voor de Finder Darts Masters. Andere bekende namen bij de heren zijn de meervoudig wereldkampioen Martin Phillips, Scott Waites, Tony O’Shea, Glen Durrant, Darryl Fitton en Scott Mitchell.

Wedstrijdprogramma Vrijdag 4 december 2015

aanvang wedstrijden 19:30 uur
(YA, YB = jeugd / LA + LB = dames)
B Brian Dawson (ENG) – Andy Fordham (ENG)
YA Geert Nentjes (NETH) – Callan Rydz (ENG)
E Danny Noppert (NETH) – Frans Harmsen (NETH)
LA Aileen de Graaf (NETH) – Trina Gulliver (ENG)
C Madars Razma (LAT) – Scott Waites (ENG)
YB Jeffrey Ballast (NETH) – Job ten Heuvel (NETH)
H Gary Robson (ENG) – Richard Veenstra (NETH)
D Martin Phillips (WAL) – Pip Blackwell (ENG)
LB Sharon Prins (NETH) – Anastasia Dobromyslova (RUS)
A Jim Williams (WAL) – James Hurrell (ENG)
F Ross Montgomery (SCO) – Darius Labanauskas (LITH)
G  (ENG)

Back To Top