Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma European Tour Darts: Van Gerwen – Johnny Haines

Michael van Gerwen EK Darts 2015

European Tour Darts. In de European Tour Darts zijn ook de tweede rondes weer gegooid en daarin kwamen er een hoop Nederlanders aan de oche. Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbovde moest allemaal opdraven vandaag en dat was niet allemaal met even veel succes. Toch zijn er uiteindelijk drie Nederlanders door naar de derde ronde, wat betekent dat er nog een hoop mogelijk is voor een goed Nederlands resultaat.

European Tour Darts: De ene Brabander eruit, de andere door.

Van Gerwen won eenvoudig met 6-1 van Jamie Lewis. De Brabander wist de eerste vier European Tours te winnen paar verloor in Riesa de vijfde van Benito van de Pas. In de derde ronde was de Tilburger daar te sterk voor MvG. Vandaag moest Van Gerwen aan de bak om nummertje zes wel weer binnen te halen. Als alles mee zat had de komende ronde weer een ontmoeting tussen de twee Brabanders kunnen opleveren maar niks was minder waar. Van de Pas verloor namelijk met 6-3 van Johnny Haines. Het ging gelijk op tot 3-3 maar daarna was het Haines die er met de legs vandoor ging. Haines is nu dus de tegenstander van Van Gerwen in de volgende ronde.

Klaasen en Van der Voort door op European Tour Darts

Jelle Klaasen deed het een stuk beter. Hij moest aantreden tegen Dave Chisnall en liet zijn beste kant zien. Het werd uiteindelijk 6-1 voor de voormalig Lakeside winnaar en dat deed hij met een gemiddelde van maar liefst 104,69. In de volgende ronde is de Zuid-Afrikaan Devon Petersen de tegenstander van Klaasen, hij won namelijk van Peter Wright. De meest onbekende Nederlander van vandaag was Dirk van Duijvenbode , die gisteren ten kosten van een andere Nederlander door ging. Hij maakte echter geen schijn van kans en verloor met 6-0 van James Wade. Van der Voort mag zich ook gaan laten zien in de derde ronde, hij treft daar de trage darter Justin Pipe. Van der Voort rekende gisteren met John Rodriguez af met 6-2 en trekt daarmee zijn goede vorm door.

Programma European Tour Darts zondag 12 juli

Middagsessie (13:00 – 17:00)
Michael van Gerwen (1) v Johnny Haines
Alan Norris v Mervyn King (9)
Brendan Dolan (5) v Terry Jenkins (12)
Michael Smith (4) v Kim Huybrechts (13)
James Wade (2) v Mark Webster
Vincent van der Voort (7) v Justin Pipe (10)
Simon Whitlock (6) v Robert Thornton (11)
Devon Petersen v Jelle Klaasen

Back To Top