Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma European Tour Darts dag 2: Jelle Klaasen – Chisnall

Jelle Klaasen European Tour Darts

European Tour Darts. De eerste rondes van de European Darts zitten er weer op en dat betekent dat de eerste afvallers bekend zijn. Hoewel de meeste grootheden onder de darters vanavond pas aan de bak moeten, waren er ook al een aantal bekenden die gisteren hun pijltjes gooiden. Zo was Jelle Klaasen gisteren al aan de beurt en ook Stephen Bunting moest opdraven voor de eerste ronde. Van de overige Nederlanders kwamen Dirk van Duijvenbode, Leo Hendriks en Christian Kist in actie. De eerste twee namen het tegen elkaar op.

Nederlands onderonsje

Dirk van Duijvenbode en Leo Hendrik mochten het dus onderling uitvechten wie zich morgen tussen de grote namen mag vestigen. Van Duijvenbode was uiteindelijk de sterkste van de twee en wist met 6-3 te winnen. Hij speelt de volgende ronde tegen James Wade en loot dus een lastige tegenstander in de tweede ronde. Christian Kist wist de volgende ronde niet te bereiken, hij verloor met 6-3 van de Belgische Dimitri van den Bergh.

Klaasen tegen Chisnall

Jelle Klaasen won de eerste ronde wel. Met ook weer 6-3 was hij uiteindelijk te sterk voor Eddie Dootson. Hij treft in de volgende ronde Chisnall, ook zeker niet de minste darter dus. Klaasen treft de Engelsman in het avondprogramma van vanavond en de vraag is of Klaasen de vorm van de laatste maanden kan doortrekken tegen de echte toppers. Klaasen gooit namelijk degelijk, maar moet toch vaak in de echte toppers zijn meerdere kennen.

Bunting mag naar huis

De echte verrassing komt echter niet van de Nederlanders. Die zit namelijk in een meer Britse hoek. Stephen Bunting verloor met 6-3 van de Duitse Jyhan Artut. Bunting werd gezien als een van de grootste beloftes van de dartwereld toen hij overkwam van de BDO. Sinds hij echter met nieuwe pijlen is gaan gooien, is Bunting niet meer wat het vroeger geweest is. Artut treft nu in de volgende ronde een van onze zuiderburen. Kim Huybrechts moet gaan laten zien dat er wel te winnen valt van deze goed spelende Duitser.

Programma Zaterdag 11 juli

Middagsessie (13.00 uur – 17.00 uur)
Justin Pipe (10) – Kevin McDine
Terry Jenkins (12) – John Henderson
Brendan Dolan (5) – Mark Walsh
Benito van de Pas (16) – Johnny Haines
Steve Beaton (15) – Mark Webster
Mervyn King (9) – Wes Newton
Robert Thornton (11) – Dimitri van den Bergh
Ian White (8) – Alan Norris

Avondsessie (19.00 -23.00 uur)
Michael Smith (4) v Mensur Suljovic
James Wade (2) v Dirk van Duijvenbode
Kim Huybrechts (13) v Jyhan Artut
Michael van Gerwen (1) v Jamie Lewis
Vincent van der Voort (7) v Rowby-John Rodriguez
Dave Chisnall (14) v Jelle Klaasen
Simon Whitlock (6) v Joe Cullen
Peter Wright (3) v Devon Petersen

Back To Top