Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma European Tour Darts 6: Van Gerwen favoriet in Düsseldorf

Michael van Gerwen European Tour Darts

European Tour Darts. De PDC European Tour Darts strijkt dit weekend neer in de Duitse stad Düsseldorf waar 48 darters zullen strijden om de prijzenpot van £115,000 tijdens het International Darts Open. Het toernooi is het zesde in de European Tour en vindt plaats in het Maritim Hotel in Düsseldorf, niet ver van Nederland dus.

Michael van Gerwen start als favoriet voor de titel. Van de vijf gespeelde European Tour Darts events, won de Brabander er vier. Hij greep alleen naast de titel tijdens het laatste toernooi uit die serie, dat werd gespeeld in Riesa, ook in Duitsland. Michael komt pas op zaterdag in actie omdat hij zich direct heeft geplaatst. Hij zal zijn eerste wedstrijd tegen Jamie Lewis of een Duitser spelen, en wel de Home Nation Qualifier nº 1: Michael Rosenauer.

Wereldkampioen Anderson afwezig op European Tour Darts 6

Gary Anderson en Keegan Brown zijn er niet bij. Beide darters hebben zich afgemeld vanwege ziekte. Daarom zal er een extra ‘home nation qualifier’ mogen meedoen en dat betekent dat er nu vijf Duitse darters meespelen op het toernooi in plaats van de oorspronkelijke vier.

Vandaag strijden de qualifiers om een plek op het hoofdtoernooi dat op zaterdag begint. Vandaag strijden er twintig UK Qualifiers (die zich al in mei hebben geplaatst voor deze voorronde), de acht gelukkigen van de European Qualifier (die gisteren werden gespeeld) en de vijf Duitse Qualifiers waarmee het totaal voor de vrijdag op 32 darters zou moeten uitkomen.

Nederlandse qualifiers European Tour Darts

Onder de European Qualifiers bevinden zich ook een flink aantal Nederlanders: Jelle Klaasen, Christian Kist, Dirk van Duijvenbode en Leo Hendriks. Ook zijn er twee jonge Belgische qualifiers: Dimitri van den Bergh en Mike de Decker.

De tweede ronde wordt op zaterdag gespeeld en de zestien top-seeds komen dan pas in actie, waaronder dus Michael van Gerwen, Kim Huybrechts, Benito van de Pas en Vincent van der Voort. Van de Pas werd tijdens het vorige European Tour toernooi nog tweede toen hij de finale verloor van Michael Smith. Op zondag worden de derde ronde en de finales gespeeld.

Van Gerwen start in tweede ronde European Tour Darts

Behalve Van Gerwen, Kim Huybrechts, Van de Pas en Van der Voort hebben ook Justin Pipe, Terry Jenkins, Brendan Dolan, Steve Beaton, Mervyn King, Robert Thornton, Ian White, Michael Smith, James Wade, Dave Chisnall, Simon Whitlock en Peter Wright zich rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde van de 2015 European Darts Open.

Vandaag worden er twee sessies gespeeld, elk van acht wedstrijden waarin de 32 qualifiers uitmaken welke zestien van hen doorgaan naar de volgende ronde op zaterdag. Er wordt in alle ronden gespeeld om ‘best of 11 legs’.

Programma European Tour Darts vrijdag 10 juli

Middagsessie (13.00 uur – 17.00 uur)
Kevin McDine – Daryl Gurney
Stuart Kellett – Mark Webster
Jelle Klaasen – Eddie Dootson
Christian Soethe – Johnny Haines
Rowby-John Rodriguez – Barrie Bates
Mark Walsh – Tomas Seyler
Christian Kist – Dimitri van den Bergh
Wes Newton – Gerwyn Price

Avondsessie (19.00 -23.00 uur)
Alan Norris – Andy Smith
Mensur Suljović – Mike De Decker
Maik Langendorf – Joe Cullen
John Henderson – Andrew Gilding
Devon Petersen – Nathan Aspinall
Stephen Bunting – Jyhan Artut
Dirk van Duijvenbode – Leo Hendriks
Jamie Lewis – Michael Rosenauer

Back To Top