Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma European Darts Trophy: Peter Wright – Kim Huybrechts

Peter Wright European Darts Trophy

European Darts Trophy. Michael van Gerwen heeft zich gisteren op eenvoudige wijze geplaatst voor de derde ronde in Muelheim. De nummer één van de wereld rekende af met Adam Hunt en gaat voor een plaats in de kwartfinale spelen tegen Jason Lovett.

Lovett bereikte de laatste zestien dankzij een verrassende zege op Benito van de Pas. Eerder dit toernooi was hij ook al te sterk voor Jyhan Artut. Tegen ‘Mighty Mike’ zal hij een nog hoger niveau moeten halen, want de Nederlander wil er alles aan doen om zijn vijfde European Tour overwinning van het jaar te boeken.

Van Gerwen maakte veel indruk met zijn zege op Hunt. Hij noteerde een gemiddelde van ruim 107 en gooide een 120 en 128 finish in de eerste twee legs. Hij bouwde vervolgens zijn voorsprong uit, waardoor de overwinning nooit meer in gevaar kwam.

Kijk live naar European Darts Trophy Muelheim

Wright treft Huybrechts in derde ronde European Darts Trophy

Eén van de mooiste derde ronde partijen gaat vanmiddag tussen Peter Wright en Kim Huybrechts. ‘Snakebite’ plaatste zich voor de laatste zestien na een zege op Andy Jenkins en Huybrechts ‘whitewashte’ het Duitse talent Max Hopp.

Wright en Huybrechts beginnen vanmiddag aan hun vijftiende onderlinge wedstrijd. De huidige head-to-head tussenstand is 10-4 in het voordeel van Wright, die bovendien de laatste drie confrontaties wist te winnen. De laatste overwinning van Huybrechts dateert van oktober 2013.

Tweede ronde eindstation voor Nederlanders

Naast ‘BigBen’ gingen ook Vincent van der Voort, Christian Kist en Jan Dekker onderuit in de tweede ronde van de European Darts Trophy. Van der Voort moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in Kevin Painter, die nu gaat spelen tegen de als tweede geplaatste Michael Smith. Kist en Dekker verloren van Robert Thornton en Dave Chisnall.

Programma European Darts Trophy zondag 13 september

Middagsessie, 13.00 uur – 17.00 uur
Michael van Gerwen – Jason Lovett
Dave Chisnall – Justin Pipe
Peter Wright – Kim Huybrechts
Adrian Lewis – Terry Jenkins
Michael Smith – Kevin Painter
Cristo Reyes – Mervyn King
Ian White – Rowby-John Rodriguez
James Wade – Robert Thornton

De kwartfinales, halve finales en finale worden in de avondsessie afgewerkt.

Back To Top