Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma European Darts Grand Prix: Van Barneveld – Cullen

Raymond van Barneveld Michael van Gerwen Premier league darts 2016 Prix

European Darts Grand Prix. Jelle Klaasen kan vandaag zijn sterke optreden tegen David Pallett een mooi vervolg geven. Om de avondsessie te bereiken moet hij vanmiddag eerst zien te winnen van World Grand Prix-winnaar Robert Thornton.

‘The Thorn’ en Klaasen namen het vijf keer eerder tegen elkaar op. De huidige head-to-head tussenstand is 4-1 in het voordeel van de Schot. Klaasen boekte zijn enige overwinning tijdens het UK Open in 2009.

Raymond van Barneveld – Joe Cullen

Net als Jelle Klaasen is ook Raymond van Barneveld nog in de race voor de titel van dit negende European Tour Event. De voormalig vijfvoudig Wereldkampioen speelt in de derde ronde tegen Joe Cullen.

‘Barney’ bereikte de derde ronde dankzij een knappe 6-1 overwinning op Brendan Dolan. Cullen boekte op zijn beurt een sensationele overwinning op de hoger geklasseerde Dave Chisnall. In deze partij noteerde Cullen een gemiddelde van ver boven de 100.

De bookmakers hebben Van Barneveld aangewezen als favoriet in deze partij. De onderlinge resultaten zijn echter niet in het voordeel van de Nederlander. Twee voorgaande ontmoetingen werden namelijk met 6-3 en 6-5 gewonnen door ‘Rockstar’.

Programma European Darts Grand Prix zondag 18 oktober

Middagsessie
James Wade – Simon Whitlock
Robert Thornton – Jelle Klaasen
Kim Huybrechts – Steve Beaton
Michael Smith – Gerwyn Price
Peter Wright – Stephen Bunting
Ian White – Lee Evans
Raymond van Barneveld – Joe Cullen
Mensur Suljovic – Mervyn King
Avondsessie
Kwartfinale, halve finale en finale

Van Gerwen onderuit tegen Suljovic

Michael van Gerwen is er gisteren niet in geslaagd om de derde ronde te bereiken in Sindelfingen. De nummer één van de wereld ging in een fantastisch gevecht met 4-6 onderuit tegen Mensur Suljovic, die een gemiddelde van bijna 110 noteerde.

Vincent van der Voort kwam ook niet voorbij de tweede ronde. ‘The Dutch Destroyer’ moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in Stephen Bunting. ‘’Vincent kwam goed uit de startblokken en ik moest hem zien bij te houden. Ik geef nooit op en wilde het publiek vermaken’’, aldus Bunting.

Voor Jeffrey de Zwaan, Benito van de Pas en Jeffrey Wattimena zit het European Darts Grand Prix er ook op. Zij verloren respectievelijk van Mervyn King, Gerwyn Price en Peter Wright.

Uitslagen Nederlanders zaterdag 17 oktober

Brendan Dolan – Raymond van Barneveld 1-6
Mervyn King – Jeffrey de Zwaan 6-2
Benito van de Pas – Gerwyn Price 3-6
Jelle Klaasen – David Pallett 6-4
Michael van Gerwen – Mensur Suljovic 4-6
Vincent van der Voort – Stephen Bunting 4-6
Peter Wright – Jeffrey Wattimena 6-3

Back To Top