Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma EK Darts 2015: Van Gerwen en Klaasen door naar tweede ronde

Jelle Klaasen EK Darts 2015

EK Darts 2015. Michael van Gerwen beleefde benauwde momenten in zijn openingswedstrijd op het EK Darts 2015. Zijn tegenstander, Jeffrey de Zwaan, pakte de eerste legs en kwam 2- voor te staan. Uiteindelijk kon Van Gerwen de wedstrijd naar zijn hand zetten en won met 6-3.

Twee Nederlanders door op EK Darts 2015

Twee van de acht Nederlandse deelnemers op het Europees Kampioenschap Darts hebben de eerste dag overleefd. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen wonnen hun eerste ronde-partij in de Ethias Arena in Hasselt. Kim Huybrechts won voor eigen publiek en blijft daarmee de enige Belg in dit toernooi.

De eerste Nederlander op de Bühne was Christian Kist die tevens als eerste afviel. De Oostenrijker Rowby-John Rodriguez was met 6-4 net te sterk voor hem. Even later volgde Dirk van Duijvenbode hem naar huis nadat Justin Pipe met 6-2 won. Ook de eerste Nederlander in de avondsessie kwam te kort, al scheelde het niet veel. Adrian Lewis won met 6-5 van Benito van de Pas.

Jelle Klaasen trof Raymond van Barneveld die hij met 6-4 versloeg. Ook de volgende partij was een ‘all Dutch’ daarin versloeg Michael van Gerwen de jonge debutant Jeffrey de Zwaan met 6-3. “Ik was redelijk blij met hoe ik speelde, en vooral hoe ik terugkwam na Jeffrey’s goede start,” vertelde van Gerwen aan de interviewer van de PDC. “Hij is een goede speler en hij zal het goed gaan doen in de sport, maar mijn doel is om mijn titel te verdedigen – en dit is een goede start.”

Michael van Gerwen – Cristo Reyes: Mighty Mike dik favoriet

Vanavond treft Van Gerwen de Spanjaard Cristo Reyes, een tegenstander die hij niet al te vaak is tegengekomen binnen het circuit. Slechts twee keer eerder speelden ze tegen elkaar en beide keren waren dit jaar tijdens toernooien binnen de PDPA Players Championship – en beiden wonnen elk één wedstrijd. Van Gerwen is evenwel dik favoriet om deze wedstrijd te winnen, ook volgends 888sport. Van Gerwen noteert @ 1.09 voor de winst en Reyes is duidelijk de underdog met een notering van @ 7.50.

In de eerste wedstrijd van de avond speelt de Belg Kim Huijbrechts (@ 2.18) in Hasselt tegen Peter Wright die favoriet is om deze wedstrijd te winnen @ 1.65 bij 888sport. Huijbrechts mag echter rekenen op de steun van zijn eigen publiek. In de laatste wedstrijd van de avond treft Jelle Klaasen in James Wade een heel lastige tegenstander. Het lukt Jelle steeds maar niet om te winnen van de Engelsman. Van de 22 onderling gespeelde wedstrijden, is de stand 19-3 in het voordeel van Wade. Klaasen zal dus vooral een overwinning op zichzelf moeten boeken om morgen in de kwartfinale te mogen aantreden. 888sport verwacht dat James Wade wint @ 1.53 tegen de 2.50 van Klaasen.

Uitslagen eerste ronde EK Darts 2015, vrijdag 30 oktober

Cristo Reyes 6-2 Max Hopp
Christian Kist 4-6 Rowby-John Rodriguez
Simon Whitlock 6-2 Magnus Caris
Justin Pipe 6-2 Dirk van Duijvenbode
Michael Smith 6-4 Gerwyn Price
Ian White 5-6 Stephen Bunting
Robert Thornton 4-6 John Henderson
Peter Wright 6-3 Alan Norris

Adrian Lewis 6-5 Benito van de Pas
Mensur Suljovic 5-6 Dave Chisnall
James Wade 6-3 Terry Jenkins
Gary Anderson 6-3 Brendan Dolan
Jelle Klaasen 6-4 Raymond van Barneveld
Phil Taylor 6-1 Vincent van der Voort
Michael van Gerwen 6-3 Jeffrey de Zwaan
Kim Huybrechts 6-3 Mervyn King

Tweede Ronde – Unibet European Championship Darts, zaterdag 31 oktober 2015

Middagsessie (13.45 -18.00 uur)
John Henderson v Rowby-John Rodriguez
Stephen Bunting v Dave Chisnall
Adrian Lewis v Justin Pipe
Gary Anderson v Simon Whitlock

Avondsessie (20.00 – 00.00 uur)
Peter Wright v Kim Huybrechts
Phil Taylor v Michael Smith
Michael van Gerwen v Cristo Reyes
James Wade v Jelle Klaasen

Back To Top