Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma EK Darts 2015: Van Gerwen en Klaasen door

Michael van Gerwen EK Darts 2015

EK Darts 2015. Michael van Gerwen en Jelle Klaasen hebben zich gisterenavond geplaatst voor de kwartfinales van het European Championship Darts in Hasselt. Daarin treffen zij respectievelijk Dave Chisnall en Gary Anderson.

EK Darts 2015: Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Michael van Gerwen plaatste zich gisterenavond na een vrij eenvoudige 10-3 zege op de Spanjaard Cristo Reyes, die nog even de spanning in de wedstrijd bracht door laat in de wedstrijd nog terug te komen. Van Gerwen was tevreden over de winst maar niet over zijn spel tegen de op Tenerife wonende Spanjaard. “Het was een fantastisch optreden en het is een geweldig gevoel – maar ik weet dat er nog meer in het vat zit omdat ik veel beter kan spelen dan dit,” vertelde van Gerwen. “Er is nog veel meer dat eraan komt, maar ik zal het moeten laten zien. Het is een fantastisch toernooi om te winnen en het wordt een spetterende wedstrijd in de kwartfinales”. In de kwartfinales peelt hij tegen Dave Chisnall.

Jelle Klaasen bereikte de kwartfinales voor het derde jaar op rij dankzij de zege op James Wade. Voor Klaasen is Wade een enorm moeilijke tegenstander, maar gisteren liep het van een leien dakje. Hij versloeg Wade met 10-5 in een zinderende wedstrijd met hoge scores en finishes. “Mijn finishes waren briljant maar dat moesten ze ook zijn tegen James en ik ben blij met die hoge finishes,” zei Klaasen.

Vanavond treft Klaasen opnieuw een lastige tegenstander als hij het opneemt tegen Gary Anderson, de huidige wereldkampioen. Als Klaasen wint, treft hij óf Adrian Lewis óf Phil Taylor in de halve finale die vanavond wordt gespeeld. Michael van Gerwen zou hij in de finale zelf kunnen tegenkomen.

Wright verslaat Huybrechts op EK Darts 2015

Voor Kim Huybrechts eindigde het toernooi gisteren al. Hij werd met 10-8 verslagen door Peter Wright in een zinderende match nadat hij met 7-9 voor had gestaan. Voor Huybrechts betekende zijn uitschakeling een dubbel zure appel omdat hij de kans had om voor eigen publiek te schitteren. Het is voor het eerst dat we zo’n groot dartstoernooi in België hebben en het is extra pijnlijk om te verliezen omdat ik het goed had willen doen, maar ik heb mijn best gedaan en het was vanavond niet goed genoeg.

Wright treft nu John Henderson in de kwartfinale voor een ‘all Scotch match’. De winnaar speelt in de halve finale tegen Van Gerwen of Chisnall. De andere kwartfinale wordt tussen Adrian Lewis en zijn oude leermeester Phil Taylor gespeeld, en de winnaar van dze partij speelt tegen Anderson of Klaasen. Omdat Taylor dit toernooi heeft laten zien weer met de bekende overmacht te kunnen spelen, met hoge gemiddelden en scherpe finishes, zijn de winstkansen van ‘The Power’ bij de bookmakers weer gestegen. Taylor noteert nu 3.75 voor de eindzege en Van Gerwen 2.75 bij 888sport. Voor Klaasen wordt 17.00 genoteerd.

Wie wint het EK Darts 2015? De favorieten volgens 888sport

  • Michael van Gerwen: 2.75
  • Phil Taylor: 3.75
  • Gary Anderson: 6.00
  • Peter Wright: 9.00
  • Dave Chisnall: 11.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 1.11.2015.

Uitslagen tweede ronde EK Darts

John Henderson 10-2 Rowby-John Rodriguez
Stephen Bunting 6-10 Dave Chisnall
Adrian Lewis 10-7 Justin Pipe
Gary Anderson 10-8 Simon Whitlock
Peter Wright 10-8 Kim Huybrechts
Phil Taylor 10-5 Michael Smith
Michael van Gerwen 10-3 Cristo Reyes
James Wade 5-10 Jelle Klaasen

Programma EK Darts 2015, Zondag 1 november

Middagsessie (13.45-18.00 uur)
Kwartfinales – Best of 19 legs
John Henderson v Peter Wright
Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Gary Anderson v Jelle Klaasen
Adrian Lewis v Phil Taylor

Avondsessie (20.00-00.00 uur)
Halve Finales: Best of 21 legs
van Gerwen/Chisnall v Henderson/Wright
Anderson/Klaasen v Lewis/Taylor

Finale: Best of 21 legs

Back To Top