Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma EK Darts 2015: Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan

Voorspellingen bookmakers Michael van Gerwen - Gary Anderson WK Darts halve finale | Getty

EK Darts 2015. Michael van Gerwen verdedigt dit weekend zijn Europese titel. Zijn eerste tegenstander wordt een landgenoot, de debuterende Jeffrey de Zwaan. Ook Christian Kist, Benito van de Pas, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort zullen het podium betreden. Kim Huybrechts en Dirk van Duijvenbode spelen voor eigen publiek in België.

EK Darts 2015: 32 darters strijden om prestigieuze Europese titel

Vanmiddag gaat de European Championship Darts 2015 van start in het Belgische Hasselt. De plaats van handeling is de Ethias Arena en daar zullen 32 darters strijden om de prestigieuze Europese titel én een prijzenpot met daarin £300,000. De hoofdprijs bedraagt 60.000 Britse ponden. Vandaag wordt de eerste ronde gespeeld, morgen de tweede, en op zondag worden ’s middags de kwartfinales en ’s avonds de halve en hele finale gespeeld.

Naast acht Nederlanders en een Belg doen er ook twee Oostenrijkers, een Spanjaard, een Duitser en een Zweed mee aan de EK Darts – naast de Engelse en Schotse deelnemers en de in Engeland woonachtige Australiër Simon Whitlock die de titel in 2012 won. De eerste Nederlander die het podium betreedt, is Cristian Kist die het opneemt tegen de jonge Oostenrijke Rowby-John Rodriguez. De enige Belg, Kim Huybrechts, vormt de uitsmijter van de avond als hij het voor eigen Vlaams publiek opneemt tegen Mervyn King.

Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan EK Darts 2015

Voor titelverdediger Michael van Gerwen begint het toernooi vanavond in de voorlaatste wedstrijd van de dag. Hij speelt daarin tegen Jeffrey de Zwaan die dit jaar voor het eerst meedoet aan de European Championship. Van Gerwen verwacht niet dat het een makkelijke wedstrijd zal worden, vertelde hij aan PDC.tv. “Ik krijg een taaie eerste ronde-wedstrijd tegen een goede Nederlandse tegenstander – maar hij heeft er een nog veel taaier is!” voegde Van Gerwen daar meteen aan toe. “Hij is een briljante speler maar ik geloof dat als ik mijn spel speel ik niet alleen deze wedstrijd, maar ook het toernooi zal winnen.”

Wie wint het EK Darts 2015? De favorieten volgens 888sport

  • Michael van Gerwen: 3.00
  • Phil Taylor: 5.50
  • Gary Anderson: 7.00
  • Adrian Lewis: 19.00
  • James Wade: 21.00

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 30.10.2015.

Van Gerwen is vol goede hoop dat hij zijn titel kan behouden. “Het was speciaal voor mij om dit event vorig jaar voor de eerste keer te winnen en ik gooide onderweg zelfs een negen-darter – dus ik hoop dat ik weer zo iets kan doen,” vertelde Michael van Gerwen. “Het zal niet makkelijk worden, maar als ik me concentreer en geen fouten maak, dan geloof ik dat ik zal winnen”.

Phil Taylor – Vincent van der Voort

Phil Taylor EK Darts 2015Vincent van der Voort krijgt de kans om te laten zien dat zijn zege op Phil Taylor in de World Grand Prix niet een ‘one-off’ was. Taylor won de Europese titel in het verleden al vier maal. Hoewel Taylor niet meer de onverwoestbare speler is van een aantal jaar terug, zet bookmaker 888sport hem op de tweede plaats, @ 5.50, achter Van Gerwen die topfavoriet is @ 3.00 en vlak voor Gary Anderson, @ 7.00, die zal pogen om naast de wereldtitel die al in zijn bezit is, ook de Europese in de wacht te slepen.

Raymond van Barneveld treft ook een Nederlander in zijn eerste wedstrijd tegen Jelle Klaasen. Van Barneveld blijft bij vlagen een van ’s werelds topdarters, maar dat geldt ook voor Klaasen die dit jaar al twee Players Championship events op zijn naam schreef. Benito van de Pas opent de avondsessie tegen Adrian Lewis, de European Champion van 2013.

Programma EK Darts 2015 – Eerste Ronde

Middagsessie (13.45-18.00 uur)
Cristo Reyes – Max Hopp
Christian Kist – Rowby-John Rodriguez
Simon Whitlock – Magnus Caris
Justin Pipe – Dirk van Duijvenbode
Michael Smith – Gerwyn Price
Ian White – Stephen Bunting
Robert Thornton – John Henderson
Peter Wright – Alan Norris

Avondsessie (20.00-24.00 uur)
Adrian Lewis – Benito van de Pas
Mensur Suljovic – Dave Chisnall
James Wade – Terry Jenkins
Gary Anderson – Brendan Dolan
Jelle Klaasen – Raymond van Barneveld
Phil Taylor – Vincent van der Voort
Michael van Gerwen – Jeffrey de Zwaan
Kim Huybrechts – Mervyn King

Back To Top