Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Grand Slam of Darts 2017: Raymond van Barneveld – Rob Cross

Programma Grand Slam of Darts bookmakers Raymond van Barneveld - Rob Cross Getty

Michael van Gerwen speelt vanavond tegen Steve Lennon voor een plek in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Rob Cross. Zij zijn de laatste twee Nederlanders die nog in het toernooi zitten nadat gisteren Berry van Peer niet opgewassen bleek tegen de Oostenrijkse scherpschutter Mensur Suljovic.

Grand Slam Darts kwartfinales 2017

De eerste vier kwartfinalisten van de Grand Slam of Darts 2017 zijn bekend. Mensur Suljovic, Glen Durrant, Gary Anderson en Peter Wright hebben gisteren een plaats veroverd bij de laatste acht. Vanavond worden de laatste vier wedstrijden van de tweede ronde gespeeld, elk met een zeer aantrekkelijk affiche.

Berry van Peer was niet opgewassen tegen de Oostenrijkse scherpschutter Mensur Suljovic. Hij verloor met 10-2 maar heeft de harten van het publiek en de media gewonnen. Door zijn ‘dartitis’ waarbij zijn pijl niet uit zijn hand wilde komen maar ook door zijn commentaren en interviews op de tv.

Bekijk het volledige speelschema Grand Slam of Darts 2017.

Glen Durrant door

Glen Durrant Grand Slam of Darts voorspellingen GettyGlen Durrant is de enige BDO-darter die nog in het toernooi zit. Hij versloeg Dave Chisnall met 10-8 en is apetrots dat hij de BDO op deze manier kan vertegenwoordigen. Gary Anderson had weinig moeite met Michael Smith (10-6) en in de laatste wedstrijd van de avond bleek Peter Wright met 10-4 te sterk voor Stephen Bunting.

Vandaag wordt de tweede set van de tweede ronde Grand Slam of Darts gespeeld met als inzet de laatste vier plaatsen in de kwartfinales van vrijdag. Michael van Gerwen speelt tegen Steve Lennon, en Raymond van Barneveld treft Rob Cross.

Strandt Phil Taylor roemloos?

De avond begint met de strijd tussen Daryl Gurney en James Wade. Deze mannen troffen elkaar dit jaar al twee keer eerder en elk won één keer. Op basis daarvan zou je verwachten dat de mannen ongeveer even sterk zijn, maar de odds zeggen iets anders: Gurney, die bezig is met een indrukwekkend seizoen, noteert 1.36 en Wade 3.15.

Vervolgens speelt Phil Taylor tegen Darren Webster. Voor Taylor is dit toernooi de laatste kans om nog eenmaal een groot toernooi te winnen voordat hij stopt met darten en hij zal er alles aan doen om te voorkomen dat hij roemloos strand in de tweede ronde.
Darren Webster haalde de tweede ronde na een shoot-out tegen Mark Webster en heeft dus niet op de meest overtuigende manier de laatste zestien bereikt. Een trademark Taylor-overwinning van 10-2 noteert 13.00 bij bookmaker Mr Green.

Raymond van Barneveld – Rob Cross

Rob Cross is een lastige tegenstander voor Van Barneveld. Ze troffen elkaar twee keer eerder, beide keren eerder dit jaar: in september tijdens het PDPA Players Championship Ireland waar Cross met 6-1 won en in maart tijdens het PDPA Players Championship Barnsley waar Cross met 6-4 won.

De verwachtingen voor de prestaties van Cross zijn dan ook hoog gespannen. En hij kan tegen die druk, dat heeft hij in andere wedstrijden wel laten zien. Cross noteert 1.62 voor de zege bij Mr Green, terwijl deze bookie voor Barney 2.30 heeft staan.

Michael van Gerwen – Steven Lennon

Michael van Gerwen treft Steve Lennon, tegen wie hij nooit eerder heeft gespeeld. Lennon kwalificeerde zich voor de Grand Slam of Darts via een wild card. Hij deed afgelopen jaar met wisselend succes mee aan o.a. de PDC Development Tour England en de PDPA Players Championship.

Over tien dagen speelt hij het PDC Youth World Championship. Doordringen bij de laatste zestien van de Grand Slam Darts is eigenlijk wl zijn belangrijkste wapenfeit tot nu toe, zeker wat prijzengeld betreft. Daar zal het ook bij blijven, want om van MvG te kunnen winnen, is veel meer ervaring nodig. Van Gerwen noteert 1.03 en de odds voor Lennon zijn 13.00.

Programma Grand Slam of Darts

Donderdag 16 november vanaf 20.00 uur
Tweede ronde – deel II
Daryl Gurney v James Wade
Phil Taylor v Darren Webster
Michael van Gerwen v Steve Lennon
Raymond van Barneveld v Rob Cross

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top