Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Auckland Darts Masters 2016: Anderson – Van Barneveld

Programma Auckland Darts Masters 2016: Anderson – Van Barneveld Getty

Darten – Auckland Darts Masters 2016. De Auckland Darts Masters kent morgen de finale dag met zowel de halve finales al de laatste wedstrijd van de Darts Masters. Het in Nieuw Zeeland georganiseerde toernooi is niet zonder slag of stoot voorbij gegaan, zeker niet na de dag van vandaag, waarin enkele favorieten hun meerdere moesten erkennen in dark horses. Michael van Gerwen was vooraf de enige echte favoriet voor de eindzege, maar hij kwam vandaag in James Wade zijn eindstation tegen. Zijn landgenoot, Raymond van Barneveld, deed het een stuk beter en schakelde Dave Chisnall uit. De mooiste wedstrijd werd gespeeld tussen twee mannen uit Stoke-on-Trent, Engeland; Phil Taylor tegen Adrian Lewis.

Adrian Lewis verslaat Taylor voor plek in de halve finale

De twee Engelsen speelden vorige week nog samen, voor het wereldkampioenschap darten. Daarin waren ze soeverein en mochten ze samen de beker omhoog houden. Vandaag waren er maar liefst 19 legs nodig om uiteindelijke een winnaar aan te wijzen: Adrian Lewis. Beiden heren eindigden de wedstrijd met een gemiddelde van rond de 107. Er waren overigens nog twee mannen die dat deden vandaag, genaamd Michael van Gerwen en James Wade. Laatstgenoemde was echter sterker op zijn dubbels en won uiteindelijk met een overtuigende 10-6, waardoor hij nu de tegenstander van Lewis is.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

In de andere halve finale weten we dus dat Barney gaat strijden voor een plek in de finale. Zijn tegenstander is echter Gary Anderson, die vandaag met 10-6 van mede-Schot Peter Wright won. Anderson won de vorige World Series editie ook al, en is nu na de uitschakeling van Van Gerwen en Taylor topfavoriet. Voor een overwinning op Van Barneveld krijg je slechts 1.33, terwijl een overwinning van de vijfvoudig wereldkampioen uit Den Haag je 3.10 oplevert bij 888sport. De Hagenees maakte vandaag indruk tegen de zwak spelende Chisnall en was met 10-5 veel sterker dan de Engelsman, die normaal goed presteert op kleinere toernooitjes als deze.

Programma halve finales Auckland Darts Masters 2016

Gary Anderson – Raymond van Barneveld
James Wade – Adrian Lewis

Back To Top