Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts LIVE: wat doet Michael van Gerwen?

Premier League Darts Gary Anderson

De Premier League Darts 2018 sluit vandaag in Aberdeen de groepsfase af. Volgende week is de grote apotheose in Londen, waar alleen de top vier welkom is. Michael van Gerwen behoort daar als winnaar van de groepsfase zeker toe en hij mag in de Schotse kustplaats zonder druk aantreden tegen Gary Anderson. De thuisspeler is bijna zeker van de play-offs. Ook Michael Smith en Rob Cross zien we terug in de O2 Arena.

Van Raymond van Barneveld nemen we afscheid. Net als vorig jaar mist hij de boot en zal hij vast weer de media opzoeken om zijn twijfels te uiten over hoe het nou verder moet met zijn loopbaan. De Hagenaar opent de avond tegen Michael Smith.

Premier League Darts Michael van Gerwen

Tweevoudig wereldkampioen darts Gary Anderson zou plaatsing mis kunnen lopen als hij door Michael van Gerwen met grote cijfers wordt verslagen en Daryl Gurney later op de avond Peter Wright met een eveneens royale marge verslaat. Alleen dan kan Gurney het gat van twee punten en een slechter legsaldo herstellen: Anderson staat op +13 en de Noord-Ier op +1.

Maar realistisch gezien is The Flying Scotsman te solide en te sterk om in de pan te worden gehakt, daar zorgen zijn gemiddelde van 99,2 en zijn vermogen om 180’s te gooien wel voor. Zijn twee grootste nederlagen dit seizoen waren 3-7, overigens tegen Van Gerwen en Raymond van Barneveld. Zo’n score is sowieso genoeg om Gurney achter zich te houden, maar waarom zou Anderson niet weer eens van de Brabander winnen?

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Gooit Mighty Mike er met de pet naar?

Michael van Gerwen is het best als er echt wat op het spel staat, vrijblijvende potjes zonder gevolgen weten hem niet echt te prikkelen. En ook hoeft hij niet nu al zijn topniveau uit de kast te halen, want Anderson is volgende week (als de Schot zich plaatst) zijn tegenstander op de slotavond, dus het kan lonen om deze ontmoeting losjes af te raffelen en het beste voor dan te bewaren. Anderzijds heeft Anderson al zeven competitieduels achter elkaar niet Van Gerwen gewonnen.

Wedden op Premier League Darts

Zie hier de actuele odds voor de dartscompetitie. Michael van Gerwen staat bij de bookmakers voor de winst op 1.54, gelijkspel levert je 5.00 per ingezette euro op en winst van Gary Anderson 4.00. We tippen dat de Schot het close kan houden en niet met drie legs verschil of meer verliest. Zet daarom bij de bookies in op de zogenaamde +2,5 leg handicap weddenschap op Anderson en pak vervolgens de prima notering van 1.90.

Programma Darts

Michael Smith – Raymond van Barneveld
Simon Whitlock – Rob Cross
Peter Wright – Daryl Gurney
Michael van Gerwen – Gary Anderson
Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top