Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League of Darts: Raymond van Barneveld lijkt kansloos

Premier League of Darts 2017 Getty

Vorige week werd er natuurlijk al de eerste ronde ná Judgement Day gegooid in de Premier League of Darts. Smith en Chisnall legden het loodje en moesten na negen partijen afscheid nemen van een van de meest beruchte dartstoernooien van de PDC. Behalve de partij Raymond van Barneveld – Phil Taylor, staat de Hagenees donderdag ook tegen Robert Thornton aan de oche.

Premier League of Darts

Voor de overige acht darters is het nu zaak om bij de eerste vier te komen, en de ronde van deze week kan daar een belangrijke spil in zijn. Met toppers als Gary Anderson @4.33 tegen Michael van Gerwen @1.61 en Adrian Lewis @2.15 tegen James Wade @2.70 (die in punten gelijkstaan), wordt er in ieder geval een hoop vuurwerk verwacht.

Voor de duidelijkheid: nadat de acht darters nu nog allemaal een keer tegen iedereen gespeeld hebben, worden nummer vijf tot en met acht alsnog geëlimineerd. De bovenste vier spelen dan door in de play-offs. Phil Taylor gaat momenteel ongenaakbaar aan kop met achttien punten, Michael van Gerwen volgt op een tweede plek met vijftien punten; hij speelde wel een wedstrijd minder. Daaronder is het strijden voor plek drie en vier. Gary Anderson, Adrian Lewis, Peter Wright en James Wade komen het meest in aanmerking voor die twee plekken.

Adrian Lewis en James Wade

Lewis en Wade komen vanavond in actie, en hebben de punten allebei dus hard nodig om aansluiting bij de top vier te houden. Adrian Lewis liet vorige week een duur punt liggen tegen Peter Wright, waardoor hij geen afstand heeft kunnen nemen van de rest. James Wade won knap met 7-4 van Raymond van Barneveld (@4.60 tegen Taylor @1.90 tegen Thornton). Die laatstgenoemde lijkt door dat verlies nu al kansloos voor een plekje bij de laatste vier. Mocht hij de allerlaatste strohalm nog willen pakken, moet hij vandaag allebei zijn wedstrijden winnen: van Taylor @1.53 bij bookmaker 888Sport en Thornton @3.15.

Vooral door van Phil Taylor te winnen, zou hij zijn landgenoot Michael van Gerwen ook een goede dienst bewijzen. Al moet MvG dan ook nog eens zijn eigen wedstrijd winnen, die tegen Gary Anderson. Anderson begon slecht aan de competitie, herpakte zich door een imposante zegereeks maar liet de laatste twee weken weer punten liggen. Spekkoper vandaag kan Peter Wright @1.60 zijn, die tegen de zwakke broeder van het klassement speelt: Robert Thornton @4.25.

Back To Top