Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League of Darts: Michael van Gerwen gaat voor bonus

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Premier League of Darts. Nog vier rondes tot de play-offs, maar vanavond kan al de belangrijkste van de vier zijn voor Michael van Gerwen. Hij komt twee keer in actie en heeft een mooie bonus in het achterhoofd.

Michael van Gerwen – Peter Wright

Vanavond is Michael van Gerwen een van de twee darters die twee wedstrijden gooit. Hij begint tegen Peter Wright, en dat gaat volgens Mighty Mike niet alleen erom zijn plek in de play-offs veiliger te stellen. “Het is een belangrijke avond voor me. Iedereen wil bovenaan eindigen na de reguliere rondes, maar dit jaar is er een mooiere beloning voor van 25.000 pond. We vechten er allemaal voor.”

Van Gerwen, @1.33 bij bookmaker 888Sport, liet de afgelopen weken punten liggen door een aantal gelijkspellen, maar denkt er vanavond weer te staan. “Ondanks mijn gelijkspellen gooi ik goed. Ik moet ervoor zorgen dat ik de juiste shots raak op het juiste moment.” Voor Peter Wright, @6.50, begint de tijd te dringen. Hij staat zesde in de Premier League of Darts en moet dus nog twee plekken stijgen om de play-offs te halen. Gary Anderson is nu nog in te halen.

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis

De andere darter met twee duels vanavond is Adrian Lewis. Eén of twee zeges lijkt genoeg voor Jackpot om de play-offs te halen. Zijn tegenstander Raymond van Barneveld lijkt bijna kansloos, met zes punten achter op nummer vier Gary Anderson én een wedstrijd meer gespeeld. In Liverpool maakten Lewis en Van Barneveld er een spannende partij van. Barney gooide gemiddeld iets hoger, maar Lewis pakte de partij met 7-5. Lewis, @1.90, is nu weer de favoriet tegen de al bijna uitgeschakelde Van Barneveld, @3.00.

Gary Anderson – James Wade

Al een paar keer besproken: Gary Anderson. De Schotse wereldkampioen zit op de wip met zijn vierde plek, want alleen de top vier speelt de play-offs. Vanavond kan hij een gat slaan met de concurrentie, want James Wade zit hem nog op de hielen met één punt minder – maar een wedstrijd meer. Drie weken geleden hielden beide darters elkaar op 0-0. Anderson, @1.57, lijkt iets beter in vorm na zijn hoogstaande 6-6 tegen Van Gerwen vorige week. Maar Wade, @4.20, kan soms een flinke prestatie neerzetten.

Lees hier de onze wedtips voor de 12e speelronde Premier League Darts 2016

Adrian Lewis – Michael van Gerwen

De twee darters met twee duels spelen natuurlijk ook tegen elkaar. Lewis en Van Gerwen hebben de bonus van 25.000 pond nog in het vizier, maar dan moeten ze wel Phil Taylor achterhalen. Eigenlijk is voor beide darters niets minder dan twee overwinningen genoeg vanavond. Als Michael van Gerwen, @1.48, minimaal het hoge scoren van Lewis bijhoudt richting check-outs, is de Nederlander de terechte favoriet.

Voor Adrian Lewis, @5.00, is het een kans op revanche voor de eerdere 7-4 nederlaag tegen Mighty Mike in dit toernooi. Maar Jackpot zal vooral zijn deelname aan de play-offs veilig willen stellen. Dan blijft hij in de race om voor het eerst in zijn carrière en in zijn negende Premier League Darts kans te houden op een eerste eindzege.

Programma Premier League Darts

darten donderdag 21 april
20.15 uur: Michael van Gerwen – Peter Wright
20.50 uur: Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
21.25 uur: Gary Anderson – James Wade
22.00 uur: Phil Taylor – Robert Thornton
22.35 uur: Adrian Lewis – Michael van Gerwen

Back To Top