Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: vooruitblikken op speelweek 15

Donderdag 15 mei is alweer de laatste speelweek in de Premier League Darts 2014. Tenminste, de laatste speelweek vóór de play-offs. In de play-offs zullen de beste vier darters van de afgelopen 15 speelweken tegenover elkaar staan. Beide Nederlanders, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, zijn nu al zeker van een plaatsje in de play-offs.

Voor de nummer drie Phil Taylor en de nummer vier Gary Anderson, kan het nog een spannende avond worden. Peter Wright, die op dit moment op de 5e plaats staat, heeft nog een kans een plekje in de play-offs te veroveren ten kosten van Taylor of Anderson.

De partijen

In speelweek 15 worden er vier partijen gespeeld in The Brighton Centre te Brighton. Bij verlies van Taylor of Anderson blijft het tot de laatste partij spannend wie er in de play-offs zullen spelen. De Schotten Peter Wright en Gary Anderson zullen er alles aan moeten doen om te winnen. De twee staan tegenover de huidige nummer één en twee in de tussenstand.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Dit is de openingspartij van de avond. Anderson moet er alles aan doen om te winnen van Raymond van Barneveld. De Schot is nog niet helemaal zeker van een plaats in de play-offs. Anderson en van Barneveld draaien beide al lang mee op een hoog niveau in het dartcircuit, zij zullen gewaagd zijn aan elkaar. De palmares van Raymond mag dan indrukwekkender zijn, Anderson moet winnen. Dit kan dus nog een erg spannende partij gaan worden.

Dave Chisnall – Adrian Lewis

In deze partij heeft geen van beide meer kans op een plaats in de play-offs. Dave Chisnall staat zevende in de tussenstand en Adrian Lewis staat zesde. In deze partij zal er dus voornamelijk om de eer gespeeld worden. Adrian Lewis is op dit moment de nummer drie van de wereld. Chisnall staat op dit moment zesde in de world ranking en heeft minder ervaring in het dartcircuit. Adrian Lewis is op papier de betere maar wie er zal gaan winnen is nog maar de vraag. Eerder speelde de twee nog gelijk tegen elkaar.

Robert Thornton – Phil Taylor

Phil Taylor is verreweg de betere op papier. De Engelsman is meervoudig wereldkampioen en heeft al meerdere malen de Premier League Darts gewonnen. De Engelsman staat tegenover de Schot Thornton. Phil moet winnen, hij is nog niet zeker van zijn plaats in de play-offs. Maar Robert Thornton zal er alles aan doen dit te voorkomen want twee andere Schotten maken een kans de derde plaats van Phil Taylor over te nemen wanneer de Engelsman verliest.

Peter Wright – Michael van Gerwen

Dit kan wel eens de spannendste partij van de avond worden. Peter Wright is de huidige nummer vijf en heeft nog een kans in de play-offs te komen bij verlies van Phil Taylor of Gary Anderson. Wright treft het niet met zijn tegenstander Michael van Gerwen. Mighty Mike staat op dit moment op de eerste plaats in de tussenstand, een erg lastige tegenstander dus voor Wright. Wanneer Wright wint en Taylor verliest zullen de play-offs worden gespeeld tussen Nederland en Schotland.

Back To Top