Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Van Gerwen weet titel niet te prolongeren, Barneveld wint

Raymond van Barneveld

Gisterenavond was het dan eindelijk zover. Na 16 speelweken werden gisteren de halve finales en de finale gespeeld in de Premier League Darts 2014. De finale werd gespeeld in The O2 te Londen. Na de 16 speelweken kwamen er een Schot een Engelsman en twee Nederlanders als besten uit de bus. Michael van Gerwen speelde in de halve finale tegen Gary Anderson en Raymond van Barneveld tegen Phil Taylor.

Uiteindelijk werd het na 2 spannende halve finales een Nederlands onderonsje in de finale. Het was van Barneveld die aan het langste eind trok en 150.000 pond rijker naar huis gaat.

De halve finales

Er werden dus twee halve finales gespeeld. De nummer één na de 16 speelweken speelde tegen de nummer vier en de nummer twee speelde tegen de nummer drie.

Michael van Gerwen (1) vs. Gary Anderson (4)

Gary Anderson was zeker niet de makkelijkste tegenstander waar van Gerwen tegenover kon staan. De Schot liet duidelijk merken dat hij niet voor niets bij de laatste vier van deze Premier League Darts zat. Van Gerwen wist de eerste leg te pakken maar hier kwam Anderson gelijk op terug waardoor het 1-1 werd. Vanaf pakte beide darters om en om een leg tot het uiteindelijk weer 4-3 stond en Anderson in één keer twee legs wist te pakken (4-5). Op deze achterstand gaf van Gerwen weer antwoord waardoor het 6-5 werd. De laatste leg van de avond begon goed voor van Gerwen met een 171-score. Anderson wist niet meer terug te komen en uiteindelijk was het de Nederlander die via een dubbel-2 won.

Raymond van Barneveld (2) vs. Phil Taylor (3)

Dit was een strijd tussen twee oude rotten in het dartvak, de 47 jaar oude van Barneveld tegen de 53 jaar oude Taylor. Beide hebben een flinke palmares achter hun naam waardoor dit ook een spannende partij werd. Phil Taylor begon erg goed aan deze partij en wist al gauw een voorsprong van 3-0 op te bouwen voordat van Barneveld iets terug kon doen. Van Barneveld pakte zijn eerste leg na een slippertje van Taylor waarna Taylor dit weer goed maakte door de leg erna te pakken. Vanaf deze 4-1 veranderde het hele spel. Het was niet meer Taylor die de legs pakte maar van Barneveld gooide de ene na de andere pijl precies goed. Van Barneveld wist van een 4-1 achterstand terug te komen naar 4-5 en uiteindelijk zelfs 4-6 voorsprong. De streak van de Hagenaar werd nog wel doorbroken waardoor het 5-6 werd, maar dit mocht niet baten. Uiteindelijk was het van Barneveld die met een elfdarter met maar liefst 5 triple-20 wist af te sluiten.

De Finale

Na de hevige strijd in de halve finales waren de finalisten bekend. Het waren de Nederlanders die net als in de eerste 16 speelweken ook nu weer het beste waren. Raymond van Barneveld stond tegenover de winnaar van de Premier League Darts 2013, Michael van Gerwen.

van Gerwen vs. van Barneveld

Dat deze twee darters samen in de finale stonden kwam niet helemaal als een verrassing. Al in de eerdere rondes waren beide Nederlanders duidelijk de betere darters, maar nu stonden ze tegenover elkaar in de finale. Eén voordeel was dat het hoe dan ook een Nederlands feestje zou worden.

Beide darters begonnen de finale erg goed en wisten hun eigen legs te pakken. Toch was het Barney die in de loop van de avond steeds beter leek te gaan spelen en uitliep naar een 1-3. Na de 1-3 Michael van Gerwen weer een set te pakken. Toch bleef Barney verbazen, vooral in zijn eigen sets was hij erg sterk. Van een 4-5 voorsprong wist Barney zichzelf dan ook weer naar een 5-7 voorsprong te gooien. Toen de winst bijna voor het grijpen lag voor van Barneveld pakte van Gerwen nog een leg waardoor het 6-7 werd. Toch was het de opvallende koele Hagenaar die de laatste leg wist te pakken met een dubbel-10.

Na 6 wat mindere jaren voor van Barneveld liet hij nu weer zien waarom hij heeft gezorgd dat darten in Nederland op de kaart kwam een aantal jaren geleden.

Back To Top