Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Van Barneveld weet Lewis niet bij te houden

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2015

Premier League Darts 2015. Gisteravond ging in Leeds de Premier League Darts van start. Het toernooi, dat wordt verdeeld over de donderdagen, is een van de grootste en meest prestigieuze van het jaar. De Premier League bestaat uit de beste darters van de wereld en de eerste speelronde leverde dan ook meteen een aantal mooie affiches op.

Chisnall – Wright Premier League Darts

De avond trapt af met Dave Chisnall  en Peter Wright. De wedstrijd tussen de twee Engelsmannen komt is er een die van het begin tot het eind niet echt los komt. Chizzy gooit deze wedstrijd een aardig gemiddelde maar heeft geen wonderbaarlijk hoog niveau nodig om Peter Wright  aan de kant te zetten. Chisnall verslaat Wright uiteindelijk met 7-1 in legs.

Van Barneveld – Lewis

Dan is het tijd voor de eerste Nederlander van de avond. Raymond van Barneveld speelt zijn eerste wedstrijd van de Premier League Darts tegen Adrian Lewis, een herhaling van de kwartfinale van het WK. Toen was het Van Barneveld die uiteindelijk aan het langste eind trok na een thriller. Wie vandaag de wedstrijd tussen deze twee giganten heeft gezien, kan nooit vermoeden dat Barney ooit een wedstrijd van Lewis heeft gewonnen. Lewis was vanaf het begin tot het eind verreweg de beste en gooide een gemiddelde van maar liefst 113.8. Zet daar het gemiddelde van Van Barneveld (85.68) tegenover en iedereen weet dat deze wedstrijd maar een kant op kon gaan. Lewis wint uiteindelijk met 7-1.

Van Gerwen – Huybrechts

De derde partij was misschien wel de leukste van de avond. In de wedstrijd tussen de Belg Kim Huybrechts en de Nederlandse Michael van Gerwen. Huybrechts kan tot aan de zesde leg goed mee met de Brabander maar ziet Van Gerwen uiteindelijk uitlopen naar 6-2. Huybrechts doet dan nog iets terug door op 6-3 te komen maar Mighty Mike speelt het solide uit en wint uiteindelijk met 7-3.

Anderson – Taylor

Vooraf was voor iedereen de vraag hoe Phil Taylor terugkwam aan de oche van de Premier League Darts. Hij is er wegens privéomstandigheden een tijdje uit geweest maar liet vandaag zien nog altijd goed met de pijlen overweg te kunnen. Toch was een gemiddelde van ruim 104 niet genoeg om te winnen van de wereldkampioen. Gary Anderson gooide vandaag geen daverende scores maar was goed op zijn dubbels en wist daarmee uiteindelijk Taylor met 7-5 de baas te zijn.

Bunting – Wade

Een spannende pot tussen deze twee Britten. James Wade begint te partij goed en staat na vier legs op een comfortabele 3-1 voorsprong. Stephen Bunting komt langszij maar niet lang daarna staat Wade alweer twee legs voor: 6-4. Bunting laat zien een echte vechter te zijn en komt uiteindelijk nog gelijk met James Wade. Een 6-6 eindstand betekent een puntje voor beiden darters.

Donderdag 12 februari wordt de tweede week van de Premier League Darts gespeeld.

Back To Top