Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts uitslagen: Van Barneveld stijgt naar derde plaats

Raymond van Barneveld Premier League Darts

Premier League Darts 2015. Raymond van Barneveld heeft uitstekende zaken gedaan met het oog op de play-offs. De Hagenaar won zijn twee wedstrijden en is nu de nummer drie van de Betway Premier League Darts.

‘Barney’ leek lange tijd geen schijn van kans te maken in zijn wedstrijd tegen wereldkampioen Gary Anderson. De Schot kan al snel een 4-0 voorsprong en leek een gemakkelijke avond te krijgen. Van Barneveld profiteerde vervolgens van een slippertje van Anderson en won vijf legs op rij. Uiteindelijk stapte hij met een 7-5 overwinning van het podium.

Er vond nog wel een opmerkelijk incident plaats in de laatste leg van de partij. Op het moment dat Anderson wilde gaan aanleggen voor de dubbel, beweerde hij last te hebben van een langslopende Van Barneveld. De Schot beschuldigde ‘Barney’ van ‘stamping’, maar uit de herhaling bleek dat er niets aan de hand was.

Lewis kansloos tegen Van Barneveld

In de laatste partij van de avond nam de titelverdediger het op tegen Adrian Lewis, die moest winnen om nog kans te houden op de halve finale. ‘Jackpot’ leek echter geen moment in de wedstrijd te zitten en moest met 7-2 zijn meerdere erkennen in Van Barneveld.

‘’Het was een geweldige avond voor me, ik ben zo trots op mezelf’’, aldus Van Barneveld op de website pdc.tv. ‘’Ik heb tegen twee spelers uit de top 5 van de wereld gespeeld en gewonnen. Ik ben nog steeds niet zeker van de play-offs, maar heb nu wel vertrouwen in een goede afloop.’’

Van Gerwen brengt Taylor in de problemen

Michael van Gerwen heeft landgenoot Van Barneveld een grote dienst bewezen door af te rekenen met Phil Taylor. De zestienvoudig wereldkampioen lijkt zich hierdoor niet te gaan plaatsen voor de play-offs. Het zou de eerste keer zijn, sinds de invoering van de Premier League Darts in 2005, dat ‘The Power’ niet op de finaledag in actie komt.

‘’Phil speelde erg goed in het begin van de wedstrijd, maar dat geldt voor mij ook’’, vertelde Van Gerwen. ‘’Zelfs bij een 1-3 achterstand geloofde ik nog in een goede afloop. Ik ben erg tevreden met mijn eigen spel, want ik gooide de triples en dubbels op de juiste momenten. Phil is nog steeds een legende in de dartssport, dus het voelt iedere keer fantastisch om van hem te winnen.’’

Uitslagen Premier League Darts donderdag 30 april

Dave Chisnall 7-4 Adrian Lewis
Raymond van Barneveld 7-5 Gary Anderson
James Wade 6-6 Stephen Bunting
Michael van Gerwen 7-4 Phil Taylor
Adrian Lewis 2-7 Raymond van Barneveld

Tussenstand Premier League Darts

1. Michael van Gerwen
2. Dave Chisnall
3. Raymond van Barneveld
4. Gary Anderson
5. Phil Taylor
6. Adrian Lewis
7. Stephen Bunting
8. James Wade

Back To Top