Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: terugblikken op 15 speelrondes

Donderdag 15 mei werd de laatste speelronde in de Premier League Darts gespeeld. De vier spelers die elkaar tegen zouden gaan komen in de play-offs waren nog niet bekend voor deze avond. Er waren drie darters die nog kans maakte op een plaatsje in de play-offs, maar er waren nog maar twee plaatsen vrij.

Uiteindelijk trokken Phil Taylor en Gary Anderson aan het langste eind. De Schot en de Engelsman zullen samen met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld op 22 mei in The O2 om de eerste plaats gaan strijden.

15 rondes in een notendop

Op 6 februari begonnen de darters met de eerste ronde in de groepsfase. Al gelijk in de eerste ronde werd de toon gezet. Michael van Gerwen, op dat moment net 1 maand wereldkampioen, versloeg de veertienvoudig wereldkampioen Phil Taylor met 0-7. Een goed begin voor van Gerwen dus. Uiteindelijk wist hij 11 van de 16 wedstrijden te winnen. Hierdoor eindigde hij als de nummer één na 15 speelrondes.

In de eerste 9 rondes werden de Schotten, Engelsen en Nederlanders nog vergezeld door de Australiër Simon Whitlock. Helaas kon het buitenbeentje niet op tegen het geweld van de anderen. De Australiër moest samen met de Engelsman Wes Newton de Premier League Darts na de 9e ronde verlaten.

Veel verrassingen

In deze Premier League Darts deden een aantal zwaargewichten uit de dartwereld mee. Acht darters uit de top 10 van de Order of Merit waren aanwezig in dit toernooi. Gary Anderson was de laagst genoteerde op de lijst, hij staat op de 14e plaats. Verrassend is dan ook dat hij uiteindelijk doorgaat naar de play-offs.

De tweede plaats van Raymond van Barneveld komt ook als een verrassing. Van Barneveld was niet bezig met zijn beste seizoen, maar dit toernooi liet hij zich weer goed zien. De Nederlander gaat nu door naar de play-offs na een mooie tweede plaats na 15 speelrondes.

In tegenstelling tot Anderson en van Barneveld is Adrian Lewis wonderbaarlijk niét door. Lewis behoort naast Phil Taylor en John Part tot de drie darters die zich meervoudig wereldkampioen mogen noemen. Toch wist hij het niet waar te maken tijdens deze Premier League Darts. Lewis wist niet verder te komen dan een zesde plaats.

Uiteindelijk sloten de darters de groepsfase op 15 mei af na 15 speelrondes. Op 15 mei werd ook gelijk het hoogste avond gemiddelde gegooid en wist Michael van Gerwen het hoogste partijgemiddelde te behalen.

Wat feitjes op een rij

Hoogste Checkout:
27 Februari – Gary Anderson (170)
3 April– Simon Whitlock (170)

Hoogste partijgemiddelde:
15 mei – Michael van Gerwen (110.58)

Hoogste avondgemiddelde:
15 mei – 99.58

Aantal gelijkspellen:
19

Back To Top