Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Rotterdamse Ahoy zit stampvol voor Van Gerwen en Van Barneveld

Michael van Gerwen favoriet premier league of Darts

Donderdag beleeft het stadion Ahoy een primeur: voor het eerst vindt er een speelronde plaats van de Premier League Darts. Het rondreizende pijltjescircus strijkt neer voor de laatste avond van de groepsavond. Michael van Gerwen knokt in een direct gevecht met Phil Taylor om de koppositie.

Volgende week vindt de climax van de Premier League plaats, als in het Londense O2 de top vier de pijltjes kruist in de play-offs. Taylor, Van Gerwen en wereldkampioen Gary Anderson zijn verzekerd van de halve finale. Het vierde ticket gaat naar Adrian Lewis (17 punten) of Peter Wright (16).

Peter Wright – Raymond van Barneveld

Wright, de Schotse veelkleurige showman met de bijnaam “Snakebite”, speelt in Rotterdam tegen Raymond van Barneveld. Alleen als Wade verzuimt te winnen van Robert Thornton, maakt Wright nog een kans op kwalificatie. Niet alleen moet hij dat ene puntje achterstand compenseren, ook is zijn legsaldo slechter dan die van Lewis: +5 versus nul.

Barney ploeterde zich dit jaar zwalkend door de PLD. Twee jaar geleden won hij, vorig jaar plaatste hij zich via een eindsprint voor de eindfase. Dit jaar ontbrak het simpelweg aan focus en consistentie bij de Hagenaar. Maar hij zal voor eigen publiek afscheid willen nemen met een waardig optreden.

Wright won de vorige drie onderlinge duels en heeft een mooie reeks in de competitie achter de rug. Hij haalde in zijn vorige drie partijen vijf punten tegen niet de minsten: tegen Taylor, Anderson en Wade

Phil Taylor – Michael van Gerwen

The Power tegen Mighty Mike, dat is toch het affiche waar het dartspubliek van droomt. De heren hebben beide 24 punten, maar de Brabander heeft een iets beter legsaldo (+40 tegen +37). Zondag voegde Van Gerwen nog maar eens een titeltje toe aan zijn uitpuilende prijzenkast. Hij sloeg toe bij de Gibraltar Darts Trophy.

Taylor heeft slechts een van de laatste 11 confrontaties gewonnen, maar eerder in deze Premier League Darts sleepte hij er na een 1-5 achterstand nog wel een gelijkspel uit.

Wedtips Premier League Darts Ahoy

Wright is in de match tegen Van Barnveld de favoriet (@1.92). Barney zal toch wel in staat zijn om minstens vier legs te pakken. In dat geval kan hij niet met meer dan drie legs verschil verliezen. De +2,5 leg handicap op RvB noteert @1.50 bij 888sport. In de clash tussen Taylor en Van Gerwen (winst MvG @1.51) verwachten we de meeste 180’s voor de thuisspeler (@1.57).

Programma Premier League of Darts Ahoy

20:15 Robert Thornton – James Wade 3-7
20:55 Peter Wright – Raymond van Barneveld 6-6
21:35 Adrian Lewis – Gary Anderson 7-2
22:15 Phil Taylor – Michael van Gerwen 5-7

Back To Top