Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 9: vorm Raymond van Barneveld is er

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2017 Getty

Michael van Gerwen gaat na acht weken spelen met twaalf punten aan de leiding in het Premier League of Darts klassement. Ondanks dat hij een week geleden verloor van Raymond van Barneveld.

Vanavond is het ‘Judgement Night’ en dus nemen we na vanavond afscheid van twee spelers die niet genoeg punten hebben gehaald om door te mogen naar de tweede helft van het seizoen. Kim Huybrechts valt af doordat hij vorm miste en nauwelijks punten wist te pakken en hetzelfde geldt voor Jelle Klaasen. Hij kon zijn wedstrijden niet goed afmaken doordat hij last heeft van ontstoken pezen in zijn pols. Voor deze twee mannen geldt dat ze vanavond zonder alle druk kunnen spelen en zegevierend ten onder gaan.

Premier League Darts Judgement night

Het verschil tussen Michael van Gerwen en Peter Wright, die tweede staat in het darts klassement, is maar klein: slechts een punt. Raymond van Barneveld staat inmiddels derde met maar twee punten verschil met Van Gerwen.

Taylor, Anderson en Lewis hebben elk negen punten en Chisnall heeft er acht. De strijd wordt de komende weken dus vreselijk spannend want vanaf vanavond heeft iedereen de blik op de finale in Londen.

Laatste kans op een zege Huybrechts

Kim Huybrechts speelt tegen Peter Wright, die nu tweede staat en erg gebrand is om punten te pakken om de leiding in het klassement over te kunnen nemen van Michael van Gerwen en de afstand tot de rest te vergroten.

Ondanks dat Huybrechts al zeker is van uitschakeling, zou hij graag winnen. Want anders is hij de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League of Darts die geen enkele wedstrijd wist te winnen. Hij speelde alleen maar drie keer gelijk. De ‘head to head score’ staat op 14-7 in het voordeel van Wright, die zijn laatste drie partijen won van Huybrechts. In oktober 2015 stonden ze tegen elkaar in de finale van de European Darts Grand Prix en toen won de Belg met 6-5 van Snakebite. Kim kan het dus wel en ook onder grote druk.

Phil Taylor – Jelle Klaasen

Jelle Klaasen neemt afscheid in zijn wedstrijd tegen Phil Taylor. Klaasen zou Taylor op dit moment moeten kunnen verslaan, maar dan moet zijn pols wel meewerken. Voor Taylor is de druk hoog: De voormalige ‘the Power’ staat ietwat teleurstellend zesde in het klassement en heeft elk punt dat hij kan pakken nodig om uitzicht te houden op de Play-offs in Londen.

Adrian Lewis Gary Anderson Premier League Darts GettyGary Anderson versus Adrian Lewis kan een boeiende wedstrijd worden. De twee mannen zitten door de jaren heen genomen vreselijk dicht bij elkaar, de head to head score is momenteel 26-19 plus drie keer gelijkspel. Alleen is Anderson wat aan het tobben met zijn vorm, terwijl Lewis zich de afgelopen weken steeds meer van zijn briljante kant laat zien.

Adrian Lewis won drie wedstrijden op rij en kan daar een vierde aanplakken met winst op Anderson. Gary Anderson zelf is beducht voor Lewis: “De wedstrijden bouwen zich meestal gelijkmatig op, maar Adrian speelt nu weer zoals we weten dat hij het kan,” aldus de voormalig wereldkampioen darten.

Raymond van Barneveld: “De vorm is er”

Raymond van Barneveld speelt tegen James Wade. Barney won vorige week van Michael van Gerwen en dat is goed voor het zelfvertrouwen. Wade is een lastige dobber voor Barney, in de ‘head to head score’ is de stand 23-21 plus vier keer gelijkspel in voorgaande Premier Leagues.

Wade is niet in topvorm en Barney kan vanavond zijn vierde wedstrijd op rij winnen, wat goed nieuws voor hem zou zijn in de race naar de O2. “Het is echt heel close allemaal en het is geweldig dat ik de nummer twee en de nummer één van de wereld in de afgelopen weken heb verslagen,” zei Van Barneveld. “Mijn vorm is er en de laatste twee weken waren fantastisch, maar nu moet ik me op James focussen.”

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Michael van Gerwen speelt in de laatste wedstrijd van de avond tegen Dave Chisnall. Chizzy had een moeilijke start in de Premier League, maar kon door successen de afgelopen weken ontkomen aan degradatie. Hij is wel de hekkensluiter bij de overlevers met slechts zes punten, en de kans dat hij vanavond twee felbegeerde punten pakt is erg klein.

‘Head to head’ staat het 35-9 tussen de mannen in het voordeel van MvG; ook speelden ze als eens een keer gelijk in de Premier League Darts. “Ik sta bovenaan het klassement en dat is waar ik wil zijn, maar iedereen zit dicht bij elkaar en dus kun je je geen verdere fouten veroorloven. Dave is een briljante speler dus ik weet dat ik in vorm moet zijn“, zei Van Gerwen die afgelopen week twee kostbare punten uit handen gaf aan Van Barneveld.

Programma Premier League of Darts

Ronde 9 – Donderdag 30 maart, Cardiff

Peter Wright v Kim Huybrechts
20.55 Phil Taylor v Jelle Klaasen
21.35 Gary Anderson v Adrian Lewis
22.15 Raymond van Barneveld v James Wade
22.55 Michael van Gerwen v Dave Chisnall

Voorspellingen darten

Wedden op darts? Van Barneveld noteert 1.90 voor winst op Wade. Winst voor Wade noteert 3.10, en dat is wat aan de hoge kant. Gelijkspel is heel goed mogelijk en doet 4.50 bij 888Sport.

Van Gerwen vs Chisnall wordt een ongelijke strijd. De correcte score voorspellen is een interessantere bet: voor winst van Michael met 7-3 worden odds van 5.50 genoteerd. Anderson wordt getipt als winnaar tegen Lewis, maar zo zeker is dat nog niet. Met Lewis terug op zijn oude niveau in een strijd tegen een van zijn belangrijkste rivalen, zou het weer eens 180’s kunnen regenen bij Jackpot. Voor ‘Most 180’s’ noteert Lewis 2.38, en voor King of the Oche’ (winnaar + hoogste score + meeste 180’s) noteert Jackpot 11.00.

Back To Top