Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Raymond van Barneveld – Phil Taylor live stream

Voorspellingen en programma Premier League Darts: Raymond van Barneveld - Phil Taylor live stream Getty

Michael van Gerwen gaat aan de leiding in de Premier League of Darts, en heeft twee punten verschil met Raymond van Barneveld die derde staat. Maar Barney speelt twee keer vandaag en heeft daarmee kans om op gelijke voet te komen of zelfs de leiding over te nemen van de onbetwiste nummer een van de wereld. Er wacht ons een heerlijk avondje darten.

Vanavond doet de Premier League Dublin aan, de Ierse hoofdstad. Het is de tiende speelavond van het darts seizoen en dat betekent dat er nog maar acht spelers over zijn die de komende weken strijden om een plaats bij de laatste vier voor de play-offs. Naast Raymond van Barneveld speelt ook James Wade vanavond twee keer.

Premier League Darts programma ronde 10

Raymond van Barneveld speelt de hoofdrol vanavond. Eerst treft hij Phil Taylor en in de slotwedstrijd van de avond is James Wade zijn tegenstander. Barney versus Taylor is een beetje ‘ El Clásico’ van de dartsport. Ze halen het beste bij elkaar naar boven waardoor hun tweestrijd altijd weer spectaculaire wedstrijden oplevert.

Hoewel Taylor in het verleden vaak de sterkste was, zitten de mannen de afgelopen jaren veel meer in elkaars buurt – wat het allemaal nog  boeiender maakt. En vooral vanavond… want als de Hagenaar zijn twee wedstrijden wint, kan hij Michael van Gerwen naar de kroon steken en de leiding in het algemeen klassement overnemen. Taylor heeft de laatste weken niet bijzonder sterk gepresteerd in de Premier League, terwijl Barney zij laatste vier wedstrijden op rij allemaal won.

Raymond van Barneveld

James Wade is de tweede tegenstander van Barney. Wade heeft tot nu toe een tegenvallend Premier League-seizoen gespeeld. Hij staat zevende in het klassement en heeft moeite met de precisie en de dubbels. Wade is totaal niet in vorm en heeft de afgelopen weken ook geen verbetering laten zien. Dat werkt in het voordeel van Barney die zijn tegenstanders afrekent op een slechte worp en missers op de dubbels.

Maar juist omdat James Wade voor Raymond van Barneveld de tweede tegenstander is op de avond en de wedstrijd tegen Phil Taylor veel van zijn energie zal kosten, kan het voor Wade dit keer ook goed uitpakken. Het hangt er sterk vanaf of Van Barneveld vanavond goed in zijn energie blijft zitten.

Wade, Lewis en Anderson

En dat laatste kan ook voor Wade een probleem worden vanavond. Ook hij speelt een dubbele wedstrijd en trapt af tegen Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld die niet voor niets weleens ‘de groene sloopkogel’ wordt genoemd. Tegen Van Gerwen is Wade op papier kansloos, en daarna verliezen van Barney betekent dat James Wade geen kans meer heeft om de Play-Offs te bereiken.

De andere twee wedstrijden vanavond, beloven ook mooi darts. Adrian Lewis versus Gary Anderson levert altijd een prachtige strijd op. Lewis speelt de afgelopen weken steeds beter en won dit weekend bovendien een PDC Tour toernooi. Gary Anderson speelde afgelopen week een prima wedstrijd met een 170 finish – oftewel: beide mannen zitten goed in hun spel.

Dave Chisnall – Peter Wright

Dave Chisnall en Peter Wright zijn enorm aan elkaar gewaagd. Chisnall speelt dan wel niet zijn beste seizoen in de Premier League of Darts, maar Wright heeft de laatste weken ook niet zijn beste niveau gehaald. Eigenlijk is hij sinds het winnen van zijn eerste major, de UK Open, zoekende naar zijn vorm. Wright kreeg afgelopen week, zonder daar iets voor te hoeven doen, een 7-0 overwinning in de schoot geworpen omdat de reeds uitgeschakelde Kim Huybrechts zich terugtrok.

Wright staat daardoor tweede in het Premier League klassement en het cadeautje van afgelopen week is goed voor zijn legsaldo, maar winnen van Chisnall wordt lastig. Afgelopen week liet Chizzy sterk spel zien tegen Michael van Gerwen, wat goed is voor zijn zelfvertrouwen, en hij weet dat hij vaker wint dan verliest van Wright.

Uitslagen darten voorspellen

Gary Anderson wint marginaal van Adrian Lewis, met de correcte score van 7-5 en bookmaker 888Sport noteert daar 5.00 voor. Voor een correcte score weddenschap waarbij Phil Taylor met 7-5 wint van Raymond van Barneveld noteert de bookie 5.75. We zetten vandaag ook in op een double weddenschap: Winst Van Barneveld op James Wade @1.70 + meeste 180’s Van Gerwen vs Wade @1.36 noteert samen een mooie 2.31. Lees: wedden op darten.

Premier League Darts Programma

week 10 – Dublin, donderdag 6 april 2017
Lees ook: live streaming darts kijken

20.10 James Wade v Michael van Gerwen
20.45 Raymond van Barneveld v Phil Taylor
21.20 Dave Chisnall v Peter Wright
22.00 Adrian Lewis v Gary Anderson
22.35 James Wade v Raymond van Barneveld

Back To Top