Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Thornton mentaal met pensioen

Michael van Gerwen - Robert Thornton Premier League Darts Getty

Premier League of Darts voorbeschouwing – Darten. Het wordt een bloedbad als Michael van Gerwen vanavond in de slotpartij aan de oche staat versus Robert Thornton. Mighty Mike is dit jaar nog ongeslagen in de dartscompetitie, The Thorn heeft daarentegen nog geen enkele keer gewonnen. Eerder op de avond speelt Raymond van Barneveld tegen Adrian Lewis.

De achtste speelavond van de eerste fase van de Premier League of Darts doet Liverpool aan. Volgende week is Cardiff in Wales het strijdtoneel, waarna het doek valt voor de nummers negen en tien in de ranking. Michael van Gerwen is al lang en breed veilig en voor Raymond van Barneveld ziet het er redelijk safe uit. Hij treft donderdag Adrian Lewis en als de Hagenaar daar minstens één puntje aan overhoudt, zal hij ook in fase twee present zijn. Daarna zal het echter nog wel een flinke kluif zijn om richting top vier te klimmen en zodoende de play-offs te halen.

Michael van Gerwen – Robert Thornton

Wat zal Michael van Gerwen nou weer vanachter de oche laten zien? De Brabander is in bloedvorm, wat hij welbeschouwd al een dikke drie jaar is, maar zelfs voor zijn doen produceert hij uitzonderlijke gemiddeldes. Het mooie is, dat hij de concurrentie verleidt om ook het niveau op te krikken. Vorige week was een gemiddelde van 107,4 niet genoeg om Phil Taylor te verslaan. De legende sleepte vanuit geslagen positie toch nog een puntje uit het vuur (6-6). De drie speelavonden daarvoor toverde Mighty Mike moyennes van over de 110 uit de hoge hoed.

Lees hier de onze wedtips voor de 8e speelronde Premier League Darts 2016

Robert Thornton troosteloos onderaan

Over “The Thorn” valt niet zoveel fraais te vertellen. De Schot bungelt troosteloos onderaan de ranglijst en zal daar ook niet meer vandaan komen. Daarvoor is zijn spelpeil te bedroevend. Vorig jaar versloeg hij Van Gerwen nog in de finale van de World Grand Prix darts. Sindsdien lijkt hij al mentaal met pensioen te zijn gegaan. Een competitiegemiddelde van 86,4 is het gevolg en een alleszeggend legsaldo van 19-41.

Toch zal Michael van Gerwen niet zomaar met 7-0 of 7-1 de Schot een oorwassing geven. Wat MvG vaak nodig heeft, is dat hij een beetje onder druk wordt gezet, waarna hij zijn befaamde acceleraties produceert. Dat zal nu vermoedelijk niet gebeuren, wat een vriendelijkere score als 7-3 of 7-4 waarschijnlijker maakt.

Programma Premier League of Darts

Donderdag 25 maart – Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd

Michael Smith – Robert Thornton
Gary Anderson – Dave Chisnall
Adrian Lewis – Raymond van Barneveld
Phil Taylor – Peter Wright
Michael van Gerwen – Robert Thornton

Back To Top