Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld Premier League of Darts

Premier League of Darts 2016. Donderdag spelt Michael van Gerwen in de Premier League Darts tegen zijn landgenoot Raymond van Barneveld. Phil Taylor tracht de koppositie over te nemen van Van Gerwen en speelt in Manchester tegen Adrian Lewis.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Voor Michael van Gerwen ziet de ranglijst van de Premier League er weer draaglijk uit. Door een reeks gelijke spellen had Phil Taylor de macht overgenomen. Maar na een slippertje van The Power tegen Peter Wright, schoot Mighty Mike weer naar de top. Hij slachtte vorige week James Wade af met 1-7, steunend op een gemiddelde van 108. Dat komt overeen met zijn totale toernooigemiddelde. De meeste profs zijn al content met één wedstrijd boven de 100 gooien, voor Van Gerwen is dat doodnormaal.

Raymond van Barneveld kwam in slechts een van zijn vorige zes partijen qua moyenne boven de honderd uit. En dat was, niet toevallig, eind maart in Cardiff tegen Mighty Mike. De Haagse veteraan wil niets liever dan zijn Brabantse opvolger verslaan. Een jaar of vijftien was Barney tenslotte het boegbeeld van het Nederlandse darts, maar een jaar of drie geleden werd die rol overgenomen door Van Gerwen.

Lees ook Wedden op Premier League 2016

Sinds begin 2015 heeft het tweetal elkaar dertien keer getroffen en Mighty Mike leidt die serie met 7,5 tegen 5,5. Weinig spelers hebben in die periode zoveel weerstaand kunnen bieden aan de wereldkampioen van 2014. Daar staat tegenover dat Van Gerwen in de vorige zes speelrondes van de Premier League vier keer won en twee keer gelijkspeelde. Barney moest genoegen nemen met twee zeges en een gelijkspel.

Adrian Lewis – Phil Taylor

Adrian Lewis premier league of dartsDit seizoen van de PLD lijkt uit te draaien op de ultieme confrontaties tussen Van Gerwen en dartslegende Phil Taylor. De 55-jarige alleswinnaar is uiterst steady, rommelt niet meer met zijn materiaal en heeft in zijn privéleven minder perikelen dan in 2015. De nederlaag tegen Wright vorige week was niet zo significant, want zijn gemiddelde van 106,5 was uitstekend.

In korte wedstrijden zijn verrassingen waarschijnlijker, maar in belangrijkere (langere) wedstrijden is dat niveau bijna altijd toereikend.

Lewis staat er aardig voor op plek vier, met drie punten meer dan achtervolgers Wright en Wade. Zijn programma is wel zwaar, want in de laatste speelronde treft hij Anderson. Lewis laat zich vaak meezuigen door het niveau van zijn opponent, wat in het geval van Taylor gunstig uit kan pakken.

Programma Premier League of Darts

Donderdag, Manchester:
20:15 James Wade – Peter Wright
20:55 Gary Anderson – Robert Thornton
21:35 Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
22:15 Adrian Lewis – Phil Taylor

Back To Top