Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Michael van Gerwen – Gary Anderson live

Kwartfinale Richard Veenstra Lakeside live wedden bookmakers voorspellingen darten Getty

Premier League of Darts live. Vandaag speelt Michael van Gerwen in de Premier League Darts tegen de wereldkampioen Gary Anderson. The Flying Scotsman bezit meer wereldtitels dan Mighty Mike en dat steekt natuurlijk. De Brabander kan met een zege de Schot buiten de top vier werpen en dus buiten de play-offzone.

Niet dat die daad meteen consequenties zal hebben overigens. Dit is tenslotte pas de tweede speelavond van de tweede fase en na dit avondje in Belfast volgen er nog vier bijeenkomsten. Pas dan stroomt de top vier van de ranglijst door naar de halve finale en nemen we afscheid van de resterende vier darters.

Momenteel staat Gary Anderson vierde met dertien punten uit tien duels. Ook Adrian Lewis en James Wade hebben dertien punten, al heeft laatstgenoemde al elf partijen achter de rug. Peter Wright heeft elf punten en kan dus aansluiten, maar voor Raymond van Barneveld (zeven) en Robert Thornton ziet het er lastig uit.

Evenaring Phil Taylor

Het is een fascinerende periode in de dartssport. Iedereen weet en erkent dat Michael van Gerwen met afstand de sterkste speler is van de afgelopen drie jaar. En toch bezit hij slechts één wereldtitel en ook maar één Premier League-trofee. Het is niet zozeer dat MvG moeite heeft met druk of pieken, maar meer dat het algehele niveau mede door hem zo enorm is opgekrikt. Dat maakt het lastiger om te domineren zoals Phil Taylor decennia deed.

Ook Anderson wijst fijntjes op het verschil tussen de legende en de legende-in-wording: “Wat Mike momenteel doet voor de oche is verbluffend. Maar laten we niet vergeten dat Taylor het al 25 jaar doet en Van Gerwen pas een jaar of drie. Hij heeft nog een lange weg te gaan.”

Michael van Gerwen richt zich op toekomst

Van Gerwen voelt andersom niet de noodzaak om de match tegen Anderson te zien als een verkapte replay van het WK Darts. “Ik hoef hier geen statement te maken. Na het WK won ik de Masters en het UK Open, plus ik sta boven aan de wereldranglijst. Het is prachtig voor hem dat hij de belangrijkste titels bezit, maar dat is het verleden, ik richt me op de toekomst.”

Lees hier de onze wedtips voor de 11e speelronde Premier League Darts 2016

Programma Premier League of Darts

Donderdag 14 april 2016, 20:00 tot 00:00

Robert Thornton 4.25 – Peter Wright 1.60
Raymond van Barneveld 4.80 – Phil Taylor 1.50
James Wade 2.70 – Adrian Lewis 2.15
Michael van Gerwen 1.61 – Gary Anderson 4.33
Raymond van Barneveld 1.90 – Robert Thornton 3.15

Back To Top