Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League of Darts live: Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Programma World Matchplay 2017: Phil Taylor - Raymond van Barneveld wedden Getty

Vanavond speelt Michael van Gerwen tegen Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld neemt het op tegen Phil Taylor. Ook staat er een Schotse Derby op het programma van de derde avond Premier League of Darts met Gary Anderson versus Peter Wright.

Verder neemt Adrian Lewis het op tegen zijn nemesis James Wade. En weet Kim Huybrechts gebruik te maken van de druk die op Chisnalls schouders ligt?

Premier League of Darts 3

De derde ronde van de competitie staat bol van de spannende wedstrijden waarin de tien meest interessante darters van dit moment hun krachten met elkaar mogen meten. De meest boeiende wedstrijd van vanavond is de titanenstrijd tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Het zijn de twee oudste spelers die meedoen in de Premier League en de mannen kennen elkaar door en door.

Taylor schreef 56 overwinningen op zijn conto en vier keer eindigde een game in gelijkspel. Barney heeft Taylor gedurende zijn carrière maar zeventien keer verslagen, maar terugkijkend op het afgelopen jaar won de Hagenaar drie van de vier wedstrijden waarin hij het opnam tegen ‘The Power’.

Phil Taylor – Raymond van Barneveld

De laatste keer dat de twee elkaar tegenkwamen, was in de kwartfinale van het WK Darts en toen won Taylor. Raymond van Barneveld heeft dus iets recht te zetten.

Barney speelt de laatste tijd ijzersterk en maakt mentaal ook een ijzersterke indruk. Phil Taylor blijft een lastige tegenstander en speelt op dit moment ook een stuk beter darts dan de afgelopen jaren, wat vorige week ook bleek toen hij James Wade met gemak aan de kant veegde. Van Barneveld is echter de sterkere van de twee op dit moment en de kans is groot dat hij Taylor ook in Leeds zal verslaan. De bookies noteren Taylor als favoriet, dus je kunt profiteren van de hoge odds op Barney (zie onderaan).

Michael van Gerwen – Jelle Klaasen

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen zijn elkaar de afgelopen jaren regelmatig tegen gekomen op grotere toernooien. Klaasen speelt de afgelopen twee jaar heel sterk, maar nooit sterk genoeg om de wereldkampioen en nummer één van de wereld op zijn knieën te dwingen.

MvG won de laatste acht wedstrijden op rij van Klaasen. In totaal won hij veertien keer van zijn landgenoot en Klaasen won op zijn beurt zeven keer. In de Premier League of Darts begint Klaasen zijn ritme te vinden, maar zelfs als hij op de top van zijn spel zit, is het een onmogelijkheid om Van Gerwen op dit moment te verslaan.

Gary Anderson – Peter Wright

Gary Anderson vs Peter Wright wordt ook een boeiende wedstrijd, de twee zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. In absolute getallen heeft Anderson de overhand (Anderson won 18 keer, Wright 11 keer en één keer speelden ze gelijk) maar de meeste verliespartijen van Wright gaan terug naar de tijd waarin hij nog een onbeduidende speler was. Het afgelopen half jaar gaan de mannen meer gelijk op.

Gary Anderson is wel de betere speler op dit moment en haalt hogere gemiddeldes, maar Peter Wright is wel een van zijn lastigste tegenstanders. Toch zien we de winst naar Gary gaan in deze Schotse derby. Zie onderaan een interessante combinatie weddenschap Anderson / Van Gerwen.

Adrian Lewis – James Wade

Adrian Lewis heeft enorm veel moeite met James Wade, en dat zal vanavond ook niet veel anders zijn. De stand aller tijden tussen deze twee heren staat op: Lewis 19 vs Wade 27 . Drie keer speelden ze gelijk. Het afgelopen twee jaar had Lewis minder moeite met Wade en won hij zes van de negen partijen, waarvan er een in gelijkspel eindigde.

Adrian Lewis Premier League Darts GettyMaar als James Wade op dezelfde manier speelt als een week geleden (6-6 gelijk tegen Taylor), zal het Lewis niet lukken om langs hem heen te komen.

Dave Chisnall – Kim Huybrechts

Tot slot speelt Dave Chisnall tegen Kim Huybrechts. De Belg imponeerde afgelopen week met een 6-6 gelijkspel tegen Raymond van Barneveld en zal die vorm ook moeten vasthouden tegen Chisnall.

Door de jaren genomen is de Engelsman de betere speler met elf overwinningen op de Belg. De Vlaming versloeg Chizzy vier maal. Afgelopen week was Chisnall echter helemaal niet in vorm en verloor met 7-2 van Lewis, en die wedstrijd had hij moeten kunnen winnen. Deze week is de druk dus groot om Huybrechts te verslaan en om weg te komen van de onderste plaats in het algemeen klassement. Huybrechts zal goed gebruik weten te maken van die druk om zijn tegenstander in te pakken en op te rollen.

Voorspellingen darten bookmakers

Phil Taylor maakt momenteel een solide indruk en voert de stand in de Premier League Darts aan. Volgens 888Sport is Taylor dan ook de favoriet voor de winst met odds van 2.20 – maar echt makkelijk zal het niet worden om te winnen van Barney die 2.65 noteert. Gelijkspel doet 4.50.

Winst van Van Gerwen levert niet veel op (1.15), maar sluit je een meervoudige weddenschap af dan wordt het een stuk interessanter. Klik voordat je je wedstrookje afsluit ook op winst Anderson (1.57) en de totale notering wordt 1.81 . Maak je er een treble van door ook winst van Taylor toe te voegen, dan stijgen de odds naar 3.97 ! Iets meer risico, maar absoluut een niet ondenkbare uitkomst. Lees ook: wedden op darts.

Programma Premier League Darts

Speeldag 3 – do 16 februari 2017
First Direct Arena, Leeds – vanaf 20.15 uur

Gary Anderson v Peter Wright
Adrian Lewis v James Wade
Phil Taylor v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Jelle Klaasen
Dave Chisnall v Kim Huybrechts

De wedstrijden worden vanavond op RTL7 uitgezonden en je kunt ook live streaming darts kijken.

Back To Top