Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts live stream: Barney tegen Mighty Mike

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Premier League of Darts: Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen. De competitie strijkt vanavond neer in Manchester. Michael van Gerwen speelt twee wedstrijden. Hij opent de avond tegen James Wade en sluit af tegen landgenoot Van Barneveld.

Verder op het programma darts vandaag belangrijke wedstrijden voor Jelle Klaasen en Kim Huybrechts. Willen zij na volgende week niet afvallen, dan moet er vanavond zeker gewonnen worden. Jelle Klaasen treft Adrian Lewis en Huybrechts staat met Gary Anderson aan de oche. Brombeer Phil Taylor neemt het op tegen de kleurrijke Peter Wright.

Michael van Gerwen – James Wade

Mighty Mike gaat een beetje freewheelend door de competitie darten heen. De druk is er min of meer wel af bij de Brabander, die weet dat hij qua titelaantal het vorige jaar toch amper kan overtreffen. Hij werd begin dit jaar wereldkampioen en heeft tot het WK darts 2018 eigenlijk niets meer te bewijzen.

Na tien speelronden heeft hij tien punten behaald (vier zeges, twee gelijk) en hoeft hij alleen Peter Wright voor te laten gaan, die overigens dus wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Kortom, Mighty Mike kan de avond afsluiten als koploper van de Premier League. Samen met Gary Anderson is Van Gerwen de enige met een totaal gemiddelde van boven de honderd punten. Dat zijn ook de enige twee met een finishpercentage van boven de veertig.

Wade heeft de laatste zes ontmoetingen met Van Gerwen verloren. Wel was hij begin vorig jaar de laatste die in de Premier League of Darts een overwinning behaalde op de regerend kampioen.

Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen

Raymond van Barneveld Michael van Gerwen Premier League DartsHelaas mocht het niet zo zijn dat de twee Nederlandse kemphanen vorige week in Rotterdam tegen elkaar wierpen. Dan maar in Manchester, waar Barney moet bewijzen dat zijn weergaloze match tegen Anderson van vorige week geen eenmalige uitschieter was. Hij behaalde een gemiddelde van 103.7 en won met liefst 7-2. De steun van 10.000 Oranjefans gaf zijn darts extra vleugels.

Van Gerwen won zeven van de vorige negen confrontaties met zijn vroegere idool. Een van die matches was de halve finale van het WK darten 2017, toen Barney verloor het met hoogste gemiddelde voor een verliezer ooit. Dat is behoorlijk ontmoedigend en het bracht de Hagenaar tot de conclusie dat hij niet meer het vereiste niveau heeft om grote titels te pakken.

Voorspellingen darten vandaag

Michael van Gerwen staat bij bookmaker 888Sport op 1.36 om de partij te winnen, gelijkspel op 6.00 en Van Barneveld noteert 6.00 op winst. We tippen dat er minstens elf legs worden gespeeld (de winnaar moet er zeven halen); de notering is 1.80. Lees ook: wedden op darts.

Programma Premier League Darts

20.15 uur Michael van Gerwen – James Wade
20.55 uur Kim Huybrechts – Gary Anderson
21.35 uur Peter Wright – Phil Taylor
22.15 uur Jelle Klaasen – Adrian Lewis
22.55 uur Raymond van Barneveld – Michael van Gerwen

Back To Top