Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Kan van Gerwen zijn sterke vorm vasthouden?

Donderdag 17 april begint speelweek 11 in de Premier League Darts. De Premier League Darts behoort tot één van de grootste darttoernooien. De Nederlander Michael van Gerwen is in deze tiende editie de titelverdediger na zijn krachtige optreden van vorig jaar.

Het toernooi wordt gespeeld in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In het toernooi spelen de tien beste spelers van de wereld tegen elkaar. Dit jaar is het toernooi begonnen op 6 februari 2014 en het zal eindigen op 22 mei in London.

Van Gerwen eerste van Barneveld tweede in de tussenstand

De Nederlanders Michael van Gerwen (titelverdediger) en Raymond van Barneveld doen het dit jaar erg goed in de Premier League. Michael staat eerste met 16 punten en Raymond staat op dit moment tweede met 15 punten. De schot Peter Wright volgt met 13 punten op de derde plaats en zesvoudig winnaar Phil Taylor staat op de vierde plaats met 11 punten. De Nederlanders hebben dus een erg goede kans met nog maar vijf ronden te gaan.

Michael van Gerwen wist vorig jaar in de finale met 10 – 8 van de zesvoudig Premier League Darts kampioen Phil Taylor te winnen. Of Mighty Mike donderdagavond de Engelsman weer weet te verslaan is nog maar de vraag. Hij maakt in ieder geval een goede kans. Al eerder in deze tiende editie van de Premier League Darts wist hij Taylor te verrassen met een 7-0 overwinning.

Een overwinning op Phil zal de darter uit Boxtel weer een stukje dichter bij zijn tweede overwinning in de Premier League Darts brengen. Van Gerwen moet donderdagavond ook nog tegen de Engelsman Adrian Lewis spelen. Dit zal ook geen makkelijk partij worden. Adrian Lewis wist dit jaar de UK Open te winnen en in 2013 werd hij nog Europees kampioen. Eerder dit toernooi werd het nog 6-6 tussen beide.

Raymond van Barneveld zal het donderdagavond iets makkelijk hebben met het verdedigen van zijn tweede plaats in de tussenstand. Hij zal tegen de Schot Robert Thornton spelen. De Schot heeft een minder indrukwekkende carrière achter de rug dan de spelers waar van Gerwen tegen zal spelen. Maar Robert Thorton mag zeker niet onderschat worden. De Schot die nu op de 8e plaats staat zal het Barney nog erg moeilijk kunnen maken. Dit bleek ook de laatste keer dat de twee elkaar troffen, dit liep uit op een 6-6 gelijkspel.

Vijf mooie partijen in speelweek 11

Er worden ook in speelweek 11 weer 5 wedstrijden gespeeld. Naast de twee wedstrijden van van Gerwen en de wedstrijd van van Barneveld zal Gary Anderson ook nog spelen tegen Adrian Lewis. Peter Wright, de nummer drie in de tussenstand op dit moment, zal de avond afsluiten met een wedstrijd tegen Dave Chrisnall. Kortom, dit zal een mooie dartavond worden.

Back To Top