Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Wie sneuvelt op judgement night?

Gerwyn Price WK Darts 2021 favoriet bookmakers

Vandaag, donderdag 5 april 2018, worden er twee spelers uit de Premier League Darts gewipt. Het is judgement night in de Echo Arena te Liverpool en voor Gerwyn Price zal sowieso het doek vallen. Wie wordt de andere darter die zijn pijltjes moet opbergen? Die race gaat tussen Mensur Suljovic en Peter Wright.

Op het programma van de PDC competitie darten vandaag staat koploper Michael van Gerwen gepland tegen Suljovic, Wright neemt het op tegen Daryl Gurney.

Premier League Darts 5 april 2018

Mensur Suljovic – Michael van Gerwen

Suljovic heeft het op een na hoogste gemiddelde in deze Premier League Darts (99,6), toch bungelt hij op het randje van uitschakeling. De verklaring is simpel: de Oostenrijker schommelt te veel. De ene week een gemiddelde van 91, de week erop 103, dan weer drie weken na elkaar midden 90; zulke fluctuaties worden op dit eliteniveau afgestraft. Je kan beter elke week hoog in de 90 neerzetten dan wisselen tussen bijvoorbeeld 90 en 110.

Michael van Gerwen is in dat opzicht een machine, tot nu toe heeft hij elke week zijn moyenne boven de honderd gehouden. Al zijn zeven zeges in de Premier League Darts tot nu toe waren met een marge van drie of meer legs. Maandag pakte hij alweer de achtste titel van dit jaar door toe te slaan bij de German Darts Grand Prix, en dat zonder zijn topniveau te tonen.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Kroon Sport

Daryl Gurney – Peter Wright

Wright was in die finale de opponent van Van Gerwen en dat was het tweede vloertoernooi op rij dat de Schot in de eindstrijd stond. Hij lijkt dus hersteld te zijn van de gezondheidsklachten en het gehannes met materiaal waardoor hij op de bodem van de dartscompetitie terecht was gekomen. Hoog tijd om na zes speelronden zonder zege op rij weer eens twee punten te pakken in de PL, al zou hij bij een nederlaag van Suljovic ook eliminatie kunnen voorkomen met een gelijkspel of verlies.

Gurney kan op zijn beurt twee punten goed gebruiken om in de buurt te blijven van de top vier, de plekken die later recht geven op de play-offs darts. De Noord-Ier won vier keer op rij van Snakebite en heeft in de Premier League of Darts de meeste 180’s op zijn naam staan.

Voorspellingen en programma darts

Gokje wagen vandaag? Michael van Gerwen staat voor een zege tegen Mensur Suljovic op 1.22. De voor de hand liggende scores zijn 3-7, dat je 4.50 per ingezette euro oplevert, en 4-7 @6.50. Deze noteringen vind je bij bookmaker Kroon Sport. Peter Wright is bij de bookmakers licht favoriet in de partij tegen Gurney. Een overwinning noteert 2.20, een zege van Gurney 2.60. Het darten programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

20:15 Simon Whitlock – Gerwyn Price
21:00 Raymond van Barneveld – Michael Smith
21:45 Gary Anderson – Rob Cross
22:30 Mensur Suljovic – Michael van Gerwen
23:15 Daryl Gurney – Peter Wright

Volgende week wordt er gedart in Sheffield, daarna is het de beurt aan Rotterdam. Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top