Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: invitatie voor Van Gerwen en Van Barneveld

Raymond van Barneveld

Premier League Darts. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld weten vanaf februari de schijnwerpers op zich gericht in de PDC Premier League Darts. Voor de rondtrekkende dartscompetitie zijn de tien grootste sterren van het moment uitgenodigd.

De profbond PDC reserveert vier van de tien startbewijzen voor de top vier van de ranglijst Order of Merit. De uitgetreden wereldkampioen Van Gerwen voert die ranking aan. De zes andere plekken worden opgevuld door wildcards te verstrekken. “Barney” was de eerste gegadigde voor een wildcard, aangezien hij in mei 2014 de tiende editie van de Premier League Darts won.

Gary Anderson en Phil Taylor, de finalisten van het PDC WK Darts 2015, zijn uiteraard ook present in de competitie die op 5 februari 2015 begint in Leeds en eindigt met de finale-avond op 21 mei in de Londense O2 Arena. Peter Wright in 2014 de verliezend finalist van het WK, heeft evenals Dave Chisnall en tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis zijn plekje behouden.

Hernieuwde entree James Wade

James Wade ontbrak in de line-up van vorig jaar. “The Machine” heeft in de ogen van de PDC de afgelopen tijd voldoende gepresteerd om een hernieuwde entree in `s werelds grootste dartscompetitie te rechtvaardigen. In 2014 won Wade The Unibet Masters, behaalde hij de finale van de World Grand Prix Final en schreef hij twee kleinere toernooien op zijn naam.

Tot slot heeft de PDC twee nieuwkomers geïnviteerd. Kim Huybrechts wordt de eerste Belgische deelnemer ooit aan de Premier League Darts. De 29-jarige darter schopte het tot de kwart finale van het WK en zorgde voor een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar met zijn negendarter tegen Van Gerwen tijdens de Grand Slam of Darts.

Laatste ticket voor Wereldkampioen BDO

Het laatste ticket gaat naar Stephen Bunting, die precies één jaar geleden nog speelde voor de andere bond BDO en daar wereldkampioen werd op de Lakeside. “The Bullit” is bij de PDC met open armen ontvangen, bereikte de kwart finale van het WK en de halve finale van de World Grand Prix. Niemand minder dan Van Barneveld hield op het WK een pleidooi voor de inclusie van Bunting.

Gedurende zestien weken spelen de darters elke donderdag één partij. Na acht speeldagen moeten de nummers negen en tien van de ranglijst het toernooi verlaten en na vijftien rondes blijft de top vier over. Zij plaatsen zich voor de play-offs op 21 mei.

Deelnemers Premier League Darts 2015

Michael van Gerwen (Ned), Adrian Lewis (Eng), Dave Chisnall (Eng), Gary Anderson (Sch), James Wade (Eng), Kim Huybrechts (Bel), Peter Wright (Sch), Phil Taylor(Eng), Raymond van Barneveld (Ned) en Stephen Bunting (Eng).

Back To Top