Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Gary Anderson wint voor thuispubliek

Gary Anderson heeft een cruciale wedstrijd gewonnen om de play-offs te behalen. De Schot was voor het thuispubliek met 7-4 te sterk voor Adrian Lewis. Gary Anderson begon zeer sterk en stond al snel 6-0 voor. Adrian Lewis had moeite om een ritme te vinden, hierdoor kon hij ondanks het lage gemiddelde van 90, Gary Anderson niet volgen.

De Schot mistte in de volgende leg 4 matchdarts en dit was het moment voor de terugkeer van Adrian Lewis. Hij kwam sterk terug tot 6-4 met onder andere een 10-darter in de 10e leg, maar verder dan dit kwam hij niet. Gary Anderson besloot in de 11e leg dat het wel genoeg was, zijn uiteindelijke 12e matchdart vloog er wel in.

Van Gerwen weet 7-0 overwinning op Taylor geen vervolg te geven

De kraker van de avond was de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. In de eerste ontmoeting werd het een 7-0 overwinning voor Van Gerwen en dus was iedereen benieuwd of hij dit een vervolg kon geven tegen de Taylor in vorm.

Michael van Gerwen had in dit duel echter weinig kans en ondanks zijn hoge gemiddelde was Taylor te sterk voor hem. Al snel keek de Nederlander tegen een 4-1 achterstand aan. Hij kwam nog wel terug tot 4-4, maar daarna was het Taylor die de wedstrijd bepaalde. Van Gerwen kon na de achtste leg niet meer mee met het ritme van Phil Taylor en Taylor liep dan ook uit tot 7-4.

Dave Chisnall wint belangrijke wedstrijd

Dave Chisnall moest winnen van Peter Wright om uitzicht houden op de plays-offs. Chisnall begon sterk en stond al snel 4-0 voor. Peter Wright begon met andere pijlen dan normaal en dit was geen groot succes. Na de eerste twee legs had Wright een gemiddelde van 68. Dit was niet genoeg om een kans te maken tegen Chizzy.

Na de 4-0 wist Wright nog wel terug te komen tot 4-3, maar Chisnall was te goed voor hem en hij kon niet verder komen dan dat. De Engelsman had het mentaal goed voor elkaar en won de wedstrijd met 7-4. Dit was alweer de vierde nederlaag voor Wright in de laatste vijf wedstrijden.

Raymond van Barneveld heeft geen kind aan Robert Thornton

De Nederlander heeft met zijn derde overwinning op rij zijn plek in de play-offs zo veilig gesteld. In Aberdeen versloeg hij Robert Thornton met 7-1. In de vijfde set bij een 3-1 tussenstand had Thornton de enige kans om terug te komen in de wedstrijd. Hij mistte de dubbel voor een 135-finish. Daarop maakte Van Barneveld gelijk de 4-1. Hierna kwam Barney niet meer in gevaar en won de wedstrijd met 7-1. Raymond van Barneveld is nu al ongeslagen sinds de tweede speeldag.

Michael van Gerwen weet tweede wedstrijd van de avond wel te winnen

Voor Michael van Gerwen stonden er donderdagavond twee wedstrijd op het programma. Nadat hij de eerste wedstrijd had verloren van Phil Taylor, wist hij de tweede wedstrijd tegen Adrian Lewis wel te winnen. Voor Adrian Lewis betekende dat de tweede nederlaag op een avond. Hij doet hierdoor slechte zaken om de play-offs nog te kunnen halen.

Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op. Na een break van Van Gerwen in de vijfde leg, wist Adrian Lewis in de zesde leg gelijk terug te breaken: 3-3. Van Gerwen schakelde bij en dit niveau wist Lewis niet bij te houden. Mighty Mike wist uit te lopen naar een 5-3 voorsprong.

Hij dacht hierna nog een break te noteren, maar Lewis dacht hier anders over en gooide een bulls-eye 126 finish. Verder dan dat kwam Lewis niet, Van Gerwen won de volgende twee legs en wist zo met 7-4 te winnen. Hij verstevigde hiermee zijn koppositie.

Back To Top