Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Gary Anderson – Phil Taylor en Thornton – Michael van Gerwen

Robert Thornton - Michael van Gerwen Premier League Darts: Gary Anderson - Phil Taylor Getty

Premier League of Darts live. Vandaag, donderdag 7 april, heeft de Premier League Darts de kraker in petto tussen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson en dartslegende Phil Taylor. Uiteraard spelen de twee Nederlanders ook. Raymond van Barneveld opent de avond tegen James Wade en Michael van Gerwen speelt rond 21:45 uur tegen Robert Thornton.

James Wade – Raymond van Barneveld

De Premier League begeeft zich inmiddels, een week na judgement night, in de tweede fase. De komende zes speelronden pogen de acht resterende spelers, een plekje te bemachtigen in de top vier van de ranglijst. Alleen zij stromen daarna door naar de play-offs. Barney was twee jaar achtereen present en won de dartscompetitie zelfs in 2014.

Momenteel staat de Haagse dartspionier er niet zo goed voor op plek zeven met maar zeven punten uit negen partijen. Wade heeft elf punten en heeft dit seizoen meer laten zien in close matches, zoals op de zesde speelavond, toen hij Barney versloeg met 7-5. Sinds 2013 heeft James Wade geen wedstrijd meer verloren van Raymond van Barneveld.

Gary Anderson – Phil Taylor

Phil Taylor is weer The Power. Hij staat sinds vorige week bovenaan in het Premier League of Darts klassement en verloor slechts een van zijn negen duels, en dat slippertje vond plaats op de openingsavond. Vorig jaar miste Taylor tot zijn schaamte de play-offs. De man uit Stoke laat met een PLD-gemiddelde van 103 en finishpercentage van 49 procent zien, dat hij nog altijd thuishoort in de dartselite.

Titelverdediger Gary Anderson, momenteel derde, draait solide mee in de competitie. The Flying Scotsman heeft normaliter veel moeite met The Power. Laatstgenoemde won 34 van de 49 vorige ontmoetingen. De afgelopen weken is zijn finishpercentage te laag – een oude kwaal, die voorkwam dat hij niet voor 2015 al eens het WK darten won.

Lees hier de onze wedtips voor de 10e speelronde Premier League Darts 2016

Robert Thornton – Michael van Gerwen

Heeft Robert Thornton een of andere vorm van voodoo uitgevoerd tegen Van Gerwen? In november 2015 versloeg hij Mighty Mike in de finale van de World Grand Prix. Twee weken geleden sleepte hij een puntje uit het vuur (6-6), dat cruciaal bleek bij zijn overleven in de Premier League. Michael van Gerwen zal het nu hoog tijd vinden om te tonen dat hij een paar klassen beter is dan The Thorn. Zijn toernooigemiddelde is toch niet voor niets dik achttien punten hoger dan die van de Schot.

Programma Premier League of Darts

20:15 James Wade 2.25 – Raymond van Barneveld 2.55
21:00 Gary Anderson 2.55 – Phil Taylor 2.25
21:45 Robert Thornton 11.00 – Michael van Gerwen 1.16
22:30 Adrian Lewis 2.38 – Peter Wright 2.38
23:15 Phil Taylor 1.65 – James Wade 4.00

Back To Top