Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts: Michael van Gerwen – Rob Cross live

Michael van Gerwen winnaar Premier League Darts 2022

Vandaag begint de veertiende editie van de Premier League Darts, de grootste dartscompetitie ter wereld. Michael van Gerwen, de winnaar van 2017, heeft een pittige eerste tegenstander: wereldkampioen Rob Cross. De wedstrijden beginnen om 20:15 uur Nederlandse tijd en Mighty Mike treedt vanaf ca. 22.00 op.

Plaats van handeling is de 3Arena in Dublin en er zijn naast Van Gerwen nog twee andere voormalige winnaars present: Raymond van Barneveld en Gary Anderson. Daarnaast debuteren er vier spelers, naast Cross zijn dat Daryl Gurney, Mensur Suljovic en Gerwyn Price.

Michael van Gerwen – Rob Cross

Wat zal Michael van Gerwen vol revanchegevoelens zitten. Nota bene een debutant ontnam hem in de halve finale van het wereldkampioenschap darts 2018 zijn kans op een derde titel. En vooral de manier waarop zal Mighty Mike toch ook wel de nodige schrik hebben gegeven. Het was namelijk niet zo dat de Brabander een off-day had of overklast werd. Nee, het was een superspannende gelijkopgaande strijd, en juist dan verwacht je dat op het einde een debutant knakt en ’s werelds beste darter het koel afmaakt. Maar Mighty Mike miste meerdere matchdarts en ging onderuit.

Ook in de finale van dat WK bewees Cross ijswater in zijn aders te hebben. Na afloop zei hij kalmpjes dat het zijn volgende doel is om de top van de wereldranglijst darts te bezetten. Van Gerwen is gewaarschuwd. In het tweede deel van vorig jaar was Cross naast hem de enige die keer op keer gemiddeldes van over de honderd wierp.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Premier League of Darts

Al met al is Cross nog redelijk onervaren en heeft hij nog zeer weinig big matches (die over veel legs gaan) gespeeld. Maar dat is bij de Premier League Darts niet zo’n hindernis. De partijen zijn in de groepsfase namelijk kort: best of 12 legs. En elke speelronde heeft een andere locatie, dus iedereen moet telkens reizen en wennen.

Daar staat tegenover dat Van Gerwen een absoluut monster in de Premier League is. Sinds 2014 pakt hij gemiddeld 1,52 punt per speelronde (winst levert 2 punten op, gelijkspel 1) en verloor hij maar veertien procent van de groepspartijen.

Voorspellingen darten

Wedden op darts? Michael van Gerwen staat op 1.62, gelijkspel op 4.70 en Rob Cross op 4.33. We tippen dat er minstens elf legs gespeeld worden, oftewel dat iemand met een score van 7-4 of beter wint. De over 10,5 legs bet noteert 1.57 bij bookmaker Mr Green.

Programma Premier League

Donderdag 1 februari 2018
Mensur Suljovic – Simon Whitlock
Gary Anderson – Michael Smith
Daryl Gurney – Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen – Rob Cross
Peter Wright – Gerwyn Price

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top