Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Uitslagen Premier League Darts – Ahoy Rotterdam: Phil Taylor – Michael van Gerwen

Grand Slam of Darts bookmakers Michael van Gerwen - Phil Taylor voorspellingen Getty

Premier League Darts 2016. De vijftiende ronde Premier League neemt ons naar Ahoy, Rotterdam. Adrian Lewis en Peter Wright strijden om de play-offs, Michael van Gerwen en Phil Taylor om een fijne bonus.

Premier League of Darts – Ahoy Rotterdam

Peter Wright – Raymond van Barneveld. Na het opwarmertje Robert Thornton – James Wade (beiden al uitgeschakeld) gaat het om de knikkers. Peter Wright heeft nog kans om de play-offs volgende week in Londen te halen, maar is afhankelijk van Adrian Lewis. Met een punt achterstand moet Wright in elk geval winnen om zijn hoop levend te houden. Hij speelt tegen de al uitgeschakelde, en zwaar tegenvallende, Raymond van Barneveld.

Maar Wright zal het niet cadeau krijgen van Barney. Hij zal immers willen presteren vlak bij zijn eigen Den Haag. Hun eerste ontmoeting op 11 februari mag geen graadmeter zijn. Wright won wel met 7-5, maar beide spelers gooiden geen fantastische darts. Peter Wright is nu beter in vorm. Want vorige week won hij met 7-1 van James Wade en de week ervoor hield hij Gary Anderson op 6-6. Raymond van Barneveld verloor juist van Anderson (7-5) en daarna van Michael van Gerwen (7-2).

Adrian Lewis – Gary Anderson

Wereldkampioen darten in 2011 en 2012, het bekendste wapenfeit van Adrian Lewis. Maar dan houdt het snel op qua grote zeges. Alleen een EK en een UK Open volgen nog. Bij de Premier League of Darts haalde hij één keer de finale. In 2011 verloor hij die van Gary Anderson. Dezelfde tegenstander tegen wie hij nu minimaal een punt moet halen als Wright van Barney wint.

Lewis had vorige week zijn plek in de play-offs al kunnen pakken, maar hij verloor met 7-2 van Phil Taylor. Jackpot lijkt elke week afwisselend goed en slecht te spelen. Nu heeft hij dus weer een goede wedstrijd nodig om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden. En moet het beter dan op 17 maart, toen hij met 7-4 van Anderson verloor.

Phil Taylor – Michael van Gerwen

De twee die hun deelname aan de play-offs al lang veilig hebben, zijn Phil Taylor en Michael van Gerwen. De twee matadoren spelen in Ahoy nog om de bonus van 25.000 pond, die klaarligt voor de koploper na 16 rondes Premier League. Van Gerwen staat op legsaldo voor (+40 tegen +37), dus Taylor moet Mighty Mike verslaan.

Vorige week wonnen ze allebei overtuigend hun potjes, maar Van Gerwen lijkt al langer in vorm. In zijn laatste zeven wedstrijden kwam hij slechts twee keer onder de 105 gemiddeld. Bovendien won hij 9 van de 11 laatste onderlinge duels van Taylor en was er één gelijkspel, op 17 maart in de Premier League. En Michael van Gerwen zal natuurlijk ook gemotiveerd zijn om het Nederlandse publiek spektakel te geven.

Wedden op Premier League of Darts

Peter Wright moet dus winnen vanavond en krijgt van bookmaker 888sport een mooie 1.98 om Raymond van Barneveld te verslaan. Hij is wel afhankelijk van Adrian Lewis. Hij is met 3.40 de underdog tegen Gary Anderson, die 1.80 noteert. Michael van Gerwen heeft met 1.61 een erg grote favorietenrol tegen de 4.10 van Phil Taylor. Een gelijkspel hier noteert een mooie 5.10. Lees hier meer wedtips darts.

Live darten kijken? Lees hier de mogelijkheden.

Programma Premier League of Darts

Donderdag 12 mei 2016 – Ahoy, Rotterdam

Robert Thornton – James Wade 3-7
Peter Wright – Raymond van Barneveld 6-6
Adrian Lewis – Gary Anderson 7-2
Phil Taylor – Michael van Gerwen 5-7

Back To Top