Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League of Darts Ahoy Rotterdam: Jelle Klaasen heeft grip op blessure

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Premier League of Darts. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen spelen vanavond een thuiswedstrijd in Rotterdam. Ook Kim Huybrechts hoeft niet ver te reizen en neemt een schare fans mee naar de Maasstad. Het wordt de mooiste avond van de Premier League, want vanavond wordt er gespeeld in Ahoy!

Drie Nederlanders, één Belg en vijf prachtige partijen. Dat is het darts programma in de Ahoy, met als topaffiche de strijd tussen Phil Taylor tegen Michael van Gerwen. Jelle Klaasen bijt het spits af tegen James Wade. Raymond van Barneveld neemt het op tegen Gary Anderson. Peter Wright treedt aan tegen Dave Chisnall en Kim Huybrechts treft Adrian Lewis.

Premier League of Darts Rotterdam

Het is de tweede keer dat de Premier League naar Rotterdam komt en de zaal was in recordtijd uitverkocht. Met drie Nederlanders die dit jaar meedoen aan het toernooi én Huybrechts die vandaag met de auto naar zijn werk kan, wordt het een groot feest voor wie een kaartje heeft kunnen krijgen.

Er een kleine wijziging in het programma (de volgorde van de wedstrijden) geweest en daarom zullen Phil Taylor en Michael van Gerwen nu als laatsten het podium betreden.

Phil Taylor – Michael van Gerwen

Van Gerwen is de enige speler binnen de Premier League of Darts die nog niet een wedstrijd verloor. Afgelopen week ging Taylor hard onderuit tegen Adrian Lewis en verloor daarmee zijn positie in het algemeen klassement aan Peter Wright. Michael van Gerwen staat nu nog tweede maar moet nog een wedstrijd inhalen.

Het is de eerste keer in een half jaar dat Van Gerwen en Taylor tegen elkaar spelen. Michael van Gerwen laat weten dat hij het heel graag goed wil doen voor eigen publiek, alleen brengt dat wel spanning met zich mee. “Ik leg wel druk op mezelf omdat ik goed wil presteren tegenover mijn eigen publiek en ik wil ze niet teleurstellen. Je probeert een beetje extra maar we zien wel wat er gebeurt.”

Blessure Jelle Klaasen

Jelle Klaasen liet gisteren weten dat hij last heeft van een peesontsteking in zijn pols en dat hij daarom de afgelopen weken zulke tegenvallende resultaten heeft geboekt. “De commentators zeggen dat ik mijn wedstrijden niet afmaak en dat is naar om te horen want ik weet wat het probleem is en ik weet ook dat het door mijn blessure komt dat ik aan het einde nerveus wordt,” aldus de Brabander.

Jelle Klaasen Premier League Darts Rotterdam GettyKlaassen gaf ook aan dat hij het eerste stuk van de dartswedstrijden wel redelijk pijnvrij kan spelen. “Na vijf of zes legs in de wedstrijd gaat het meer pijn doen en stort mijn niveau in.” Met een stel injecties zou het nu beter moeten gaan, maar als dat niet zo is, moet hij binnenkort misschien toch onder het mes. “Ik hoop dat ik een goede dag heb en het tot zeven legs volhoud,” aldus Klaasen die James Wade treft.

Wade speelt ook niet helemaal lekker en heeft eveneens een vormdip. Ook hij kan zijn legs niet goed afmaken en laat zo teveel cruciale dubbels liggen. Jelle Klaasen zou dus in het voordeel zijn als hij geen last krijgt van zijn pols.

Raymond van Barneveld – Gary Anderson

Van Barneveld speelt tegen Gary Anderson. “Ik speel in mijn oranje shirt,” liet hij weten. Barney vertelde dat hij erg vaak heeft gedacht aan hoe goed de sfeer afgelopen jaar was in Ahoy, en dat hij verwacht dat het dit jaar nog beter wordt.

“Ik wil gewoon genieten van het publiek,” zei Van Barneveld die ook aangaf niet meer teveel druk op zijn schouders te willen nemen. “Natuurlijk ben ik niet blij als ik verlies, maar ik wil er op een positieve manier naar kijken; Ik ben vijf heer wereldkampioen darten geweest en sta nog steeds in de top acht van de wereld – na 33 jaar.”

Gokken op darten

Michael van Gerwen gaat winnen van Phil Taylor. Van Gerwen noteert 1.40 voor de winst en Taylor 6.00 bij bookmaker 888Sport. Zelfs gelijkspel (5.50) ligt niet in de lijn van de verwachting. Combineer je de winst van Van Gerwen met winst van bijvoorbeeld Anderson dan haal je meer uit je ingezette euro: 2.69.

Klaasen kan vanavond profiteren omdat hij grip heeft op zijn blessure en daarmee op zijn spel. Hij kan het dit keer afmaken en wint met 7-4 van Wade – en voor die correcte score noteert 888sport 11.00. Lees ook: wedden op darts.

Programma Premier League of Darts

speeldag zeven – donderdag 16 maart 2017
Rotterdam Ahoy vanaf 20.00 uur Live en live stream op RTL

James Wade vs Jelle Klaasen
Peter Wright vs Dave Chisnall
Raymond van Barneveld vs Gary Anderson
Kim Huybrechts vs Adrian Lewis
Phil Taylor vs Michael van Gerwen

Back To Top