Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Speelschema Premier League Darts 2016 Live: Robert Thornton – Dave Chisnall

Michael van Gerwen - James Wade Premier League Darts 2016

Premier League Darts 2016. Vandaag gaat belangrijkste dartscompetitie ter wereld van start in Leeds. Michael van Gerwen is favoriet en ook Raymond van Barneveld, die in 2014 won, behoort tot de tien darters die het tegen elkaar opnemen in de Premier League Darts 2016. Er wordt vijftien weken lang gespeeld en de week daarop volgen –zoals gebruikelijk– de play-offs in de O2 Arena in Londen.

Michael van Gerwen is favoriet. “Ik voel heel veel vertrouwen en ik hoop dat ik goed van start kan gaan, want het is een groot jaar” zei van Gerwen. “Het wordt een geweldige wedstrijd tegen James want hij speelde goed afgelopen weekend toen hij de semi-finals in Milton Keynes haalde en ik het toernooi won,” aldus de favoriet (2.30, 888sport).

De Premier League Darts 2016 live kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

MvG begint zijn campagne tegen James Wade (23,00). Voor Van Gerwen is dit niet de makkelijkste tegenstander. Ze troffen elkaar door de jaren heen als 28 keer en hoewel van Gerwen zeventien keer de sterkste was, lukte het Wade om de Green Machine elf keer te verslaan. Alleen is het wel zo dat van de zes keer dat ze elkaar in 2015 tegenkwamen, Wade maar een keer wist te winnen, en wel met een marginaal verschil bij een eindstand van 10-9 in de halve finale van de Perth Masters. Van Gerwen is dus duidelijk favoriet, ook bij 888sport die 1,30 noteert voor MvG. Wade noteert 7,50 en voor een niet eens zo onwaarschijnlijk gelijkspel staat er 6,50 genoteerd.

Dartsklassieker Phil Taylor – Raymond van Barneveld Premier League Darts

Phil Taylor (6,50) v Raymond van Barneveld (29,00) is een topaffiche op deze openingsavond. Als Van Barneveld speelt zoals hij op het WK speelde, krijgt Taylor het behoorlijk lastig. Ook al speelde ‘The Power’ afgelopen weekend tijdens de Masters weer indrukwekkend goed. Maar niet goed genoeg om met de bekende net-niet-whitewashes te winnen, want de verschillen waren vrij klein. Phil is nog niet helemaal op zijn niveau terwijl voor Barney de Premier League de belangrijkste competitie van het jaar is. Tegen Taylor won Barney in het verleden slechts 28% van zijn partijen. Taylor noteert dan ook 1,80 tegenover Barney (3,30). En gelijkspel doet 4,50.

Herhaling WK Darts finale: Gary Anderson – Adrian Lewis

Gary Anderson - Adrian Lewis Premier League Darts 2016Gary Anderson (4,33) is de verdedigende Premier League kampioen en hij mag aftrappen tegen Adrian Lewis (15,00). We krijgen dus meteen een herhaling van de finale van het afgelopen WK waarin Lewis met 5-7 verloor. Op papier zijn beide mannen heel erg aan elkaar gewaagd, maar afgelopen jaar kon Jackpot slechts 4 uit twaalf wedstrijden tegen Anderson winnen. Lewis speelt heel wisselend tijdens de Premier League, en voor winst in deze partij noteert hij 3,30 terwijl Anderson odds van 1,90 heeft staan. Gelijkspel levert je 4,50 op.

Lewis noteert 2,83 voor de meeste 180’s in de wedstrijd en Anderson 2,00. Maar als beide mannen evenveel 180 gooien, zijn de odds 6,00.

Behalve een dik pak geld voor de winnaar is er dit jaar nog een andere, nieuwe prijs waar alle deelnemers halsreikend naar uit zullen kijken, want wie na vijftien speelweken de eerste plaats in het klassement bezet, krijgt een bonus van £25.000.

Programma Premier League Darts 1

20.15 uur: Peter Wright – Michael Smith 7-2
21.00 uur: Michael van Gerwen – James Wade 4-7
21.45 uur: Phil Taylor – Raymond van Barneveld 2-7
22.30 uur: Gary Anderson – Adrian Lewis Niet Gespeeld
23.15 uur: Robert Thornton – Dave Chisnall 0-7

Adrian Lewis – Michael Smith 7-1

Back To Top