Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 2016: Phil Taylor – Gary Anderson LIVE

Phil Taylor - Gary Anderson Premier League of Darts live

Premier League Darts halve finale: Phil Taylor – Gary Anderson De finaleavond van de Premier League of Darts met de vier beste spelers dit jaar. Phil Taylor won al drie jaar niet meer en treft titelverdediger en wereldkampioen Gary Anderson.

Phil Taylor met vertrouwen in Premier League of Darts

Michael van Gerwen mag dan de nummer 1 zijn van de PDC, Phil Taylor is nog altijd de levende legende. Getuige onder meer zijn 2 BDO-wereldtitels, 14 PDC-wereldtitels en 6 Premier League-titels tussen de tientallen andere toernooizeges. Vorig jaar kreeg Taylor een kleine slag te verwerken toen hij zich voor het eerst in de geschiedenis niet wist te plaatsen voor de play-offs van de Premier League of Darts. Dit seizoen plaatste hij zich als tweede en had hij tot de laatste avond zelfs nog kans om als koploper de play-offs in te gaan.

Lees ook wedtips Finale Premier League of Darts 2016
“Het deed me veel pijn toen ik me vorig jaar niet plaatste, echt waar. En het was een enorm doel voor me om terug de play-offs in te komen. Maar nu ben ik er weer en richt ik me op het winnen van de titel. Het kwalificeren was het moeilijkste en het is geweldig dat ik door ben, want dit was het zwaarste seizoen ooit. Ik ga nu relaxed de play-offs in. Ik denk dat het publiek flink verwend gaat worden met een goede wedstrijd, want Gary en ik zijn allebei in vorm.”

Gary Anderson gaat voor dubbel-dubbel

Er is geen woord gelogen aan die laatste zin van Phil Taylor. Want Gary Anderson gaat deze play-offs niet alleen in als regerend wereldkampioen, maar ook als titelverdediger. Vorig jaar won hij ook al het WK en de Premier League darts en dat trucje kan hij nu dus herhalen. Anderson was vorige week, net als Taylor, niet op zijn best. Maar in grote wedstrijden kan de Schot er als geen ander staan. Getuige bijvoorbeeld de 6-6 tegen Michael van Gerwen in het reguliere seizoen van de Premier League of Darts, toen hij ook een gemiddelde van 108.24 haalde.

Gary Anderson is de enige naast Taylor (zes keer dus) die de titel meer dan één keer won. Want ook in 2011 was hij de beste. Hij kent zijn geschiedenis ook goed. “Met de top vier wordt het natuurlijk een geweldige avond. Ik heb me goed in die top vier gevochten met een derde plek en er staat me nu een zware halve finale te wachten. Maar de vorige twee keer dat ik als derde eindigde, won ik de titel. Dus hopelijk herhaalt de geschiedenis zich.”

Meer weten over live kijken naar darts? Klik hier!

Wedtips op Taylor en Anderson

In de andere halve finale staan Michael van Gerwen en Adrian Lewis tegenover elkaar, met Van Gerwen als duidelijke favoriet. Hier is de favoriet minder snel aan te wijzen, omdat beide spelers aan elkaar gewaagd zijn. Taylor won twee keer in de reguliere fase van de Premier League en noteert 1.73 op de zege bij bookmaker 888Sport. Maar Anderson won bijvoorbeeld vorig jaar de WK-finale van Taylor. Anderson noteert 2.10 op de zege. Ik verwacht een close match tussen de twee giganten in deze best op 19. En met 1.67 is een bet op minimaal 17 legs zeker te overwegen.

Back To Top