Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 2016: Michael van Gerwen – Adrian Lewis LIVE

Michael van Gerwen - kwarfinale perth darts masters 2016

Premier League Darts halve finale: Michael van Gerwen – Adrian Lewis. Na 16 wedstrijden is het tijd voor de halve finale en finale van de Premier League of Darts. Koploper Michael van Gerwen wil via Adrian Lewis naar zijn vierde finale op rij.

Michael van Gerwen aast op Premier League of Darts

Vorige maand werd hij pas 27, maar Michael van Gerwen heeft al alles gewonnen in het darten wat er te winnen valt. Alle grote toernooien en tientallen kleine toernooien. De Premier League Darts blijft zo ongeveer het meest prestigieuze toernooi na het WK, en op beide toernooien wil Mighty Mike zijn stempel verder drukken. Want hij won weliswaar het WK in 2014 en de Premier League in 2013, echte winnaars winnen wat hem betreft zulke toernooien vaker.

Lees ook wedtips Finale Premier League of Darts 2016

En vooral het feit dat hij na zijn zege in de Premier League of Darts in 2013 twee finales op rij verloor, knaagt aan hem. “Ik wil de titel winnen en ik kijk ernaar uit om in de O2 te spelen. Ik wil de titel koste wat kost binnenslepen, omdat ik hem de afgelopen twee jaar niet won. Ik moet zo goed mogelijk spelen. Ik voel me fantastisch, maar dat moet ik ook op het podium laten zien. Je kunt je geen fout veroorloven, dus ik zal 100% gericht zijn op de titel.

Adrian Lewis wil kampioensvorm terug

Van Gerwens tegenstander heeft veel minder toernooien gewonnen – vier grote titels – maar Adrian Lewis heeft wel iets wat Van Gerwen niet heeft: twee wereldtitels bij de PDC. Na die titels in 2011 en 2012 won hij alleen nog het EK in 2013 en het UK Open in 2014. Zijn finaleplek op het afgelopen WK bracht Lewis eindelijk weer een beetje groot succes. In de Premier League of Darts haalde Lewis één keer de finale. In 2011 verloor hij die van Gary Anderson. Het was ook de laatste keer dat hij de play-offs van de Premier League Darts haalde.
“Ik kijk ernaar uit om tegen Michael te spelen en ik ben blij dat ik terug ben in de premier league darts play-off. Want het is alweer vijf jaar geleden dat ik een halve finale op dit toernooi speelde. Het gaat nu om knock-out, dus het is een heel ander spel en ik kan niet wachten. Ik heb altijd gezegd dat ik een betere speler ben als het om knock-out gaat en ik vrees niemand. Als ik wat hoger kan scoren en dat kan combineren met mijn sterke checkouts, heb ik een grote kans.”

Meer weten over live kijken naar darts? Klik hier!

Wedtips op Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Adrian Lewis mag dan wel veel vertrouwen in zichzelf hebben. Bookmaker 888Sport heeft dat niet. Zij zetten een kleine 1.16 op winst van Michael van Gerwen en 5.20 op winst van Lewis. Van Gerwen won ook immers de laatste vijf duels van Lewis die over 10 of meer gewonnen legs ging. Dit is best of 19. Bovendien verloor Van Gerwen geen wedstrijd sinds zijn verlies in de eerste speelronde tegen James Wade. Een zege met minimaal vier legs verschil voor Mighty Mike noteert 1.57 en een pandoering met minimaal vijf legs verschil zelfs 1.90.

Back To Top