Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 2016 Live: Raymond van Barneveld – Peter Wright

Raymond van Barneveld - Peter Wright Premier League Darts 2016

Premier League Darts 2016. Raymond van Barneveld treft in Peter Wright een gevaarlijk tegenstander en ook de ‘klassieker’ tussen James Wade en Phil Taylor is niet te versmaden. Hoogtepunt van de avond in Leeds wordt de titanenstrijd tussen de twee nummer eens van de wereld: Van Gerwen die nog altijd de ranglijsten aanvoert, en Gary Anderson die nog altijd regerend wereldkampioen is.

Premier League Darts 2016: Gary Anderson – Michael van Gerwen

“Afgelopen week was een beetje een valse start voor me maar ik heb heel veel kunnen uitrusten en ik zie ernaar uit om weer op het podium te staan,” zei Anderson. Maar een ‘valse start’ was het ook voor Michael van Gerwen die afgelopen week ongenadig onderuit ging tegen James Wade. Anderson, blakend van het zelfvertrouwen na het behalen van zijn tweede wereldtitel op rij, heeft erg veel zin om tegen Van Gerwen te mogen aantreden. “Ik heb ook altijd plezier in het spelen tegen Michael en hij heft een ongelofelijk jaar achter de rug, dus het zal lastig voor me worden – maar ik zal mijn best doen,” aldus de Schot.

De wedstrijden van de Premier League Darts 2016 live kijken? Bekijk de mogelijkheden!

Raymond van Barneveld – Peter Wright

Peter Wright Premier League Darts 2016Raymond van Barneveld speelt deze week tegen Peter Wright. Barney begon zijn campagne afgelopen week met een briljante 7-2 zege op Phil Taylor. “Ik was echt blij met de winst en ik finishte goed,” zei van Barneveld. “In Leeds heb ik een nieuwe set-up en nieuwe pijltjes uitgeprobeerd en ze waren fantastisch in de praktijk, wat me heel veel zelfvertrouwen gaf dus ik hoop dat ik het gaande kan houden,” aldus Barney.

De avond begint met Michael Smith vs Robert Thornton. Smith debuteerde afgelopen week in de Premier League en speelde meteen twee wedstrijden door de afwezigheid van Anderson – en verloor ze allebei. Peter Wright was met 7-2 te sterk en Adrian Lewis versloeg de ‘Bully Boy’ met 7-1. “Ik had pech dat ik vorige week twee keer moest spelen maar nu heb ik mijn debuut gehad en kan ik me ontspannen en focussen en hopelijk krijg ik het gedaan en speel ik zoals ik weet dat ik kan spelen,” zei Smith. Voor Thornton verliep zijn eerste wedstrijd eigenlijk nog desastreuzer: hij kreeg een 7-0 ‘whitewash van Dave Chisnall die daardoor nu de ‘League Table’ aanvoert.

Dave Chisnall treft Adrian Lewis, twee mannen die absoluut aan elkaar zijn gewaagd. Van de twintig onderlinge matches won Chisnall er tien, Lewis negen en een keer was er remise. De laatste tijd gaat het winnen om en om: Chisnall won de laatste partij en dus is Lewis nu aan de beurt als dat ritme stand houdt.

James Wade – Phil Taylor Premier League Darts 2016

De uitsmijter van de avond wordt ook zo’n soort wedstrijd: James Wade speelt tegen Phil Taylor. Vroeger had Wade het altijd enorm moeilijk tegen Tayor, maar de afgelopen twee jaar won hij precies 50% van zijn parijen tegen ‘the Power’. Wade speelt momenteel sterk, al vindt hij dat zelf niet, maar wat wel bleek ut zijn overwinning op Van Gerwen afgelopen week. Maar ook Taylor, al verloor hij zijn eerste PL-wedstrijd met 5-7 van Barney, speelt momenteel redelijk goed en lijkt in een opgaande lijn te zitten. Gezworen vijanden aan de oche. Wade noemt Taylor “de engste speler om tegen te moeten spelen” en een “fenomenale darter”. Maar “ik ben niet bang om tegen hem te spelen, Ik heb vaak aan de verkeerde kant gestaan, maar hij kan niets tegen me gooien at hij nog nooit heeft gedaan,” aldus ‘the Machine’.

Thornton afwezig op tweede Premier League Darts 2016

Update: Inmiddels is bekend geworden dat James Wade vanavond naast Taylor ook in actie komt tegen Michael Smith. De oorspronkelijke tegenstander van Smith, Robert Thornton, heeft zich voor vanavond afgemeld vanwege een longinfectie. De inhaalwedstrijd tussen Smith en Thornton zal op 24 maart in Liverpool worden gespeeld.

Premier League Darts 2016 speelschema – 11 februari 2016 – Metro Radio Arena, Newcastle

20.15 uur: James Wade – Michael Smith
20.45 uur: Raymond van Barneveld @2.88 – Peter Wright @2.05
21.15 uur: Adrian Lewis @2.30 – Dave Chisnall @2.55
21.45 uur: Gary Anderson @3.75 – Michael van Gerwen @1.72
22.15 uur: James Wade @3.40 – Phil Taylor @1.83

Back To Top