Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 2016 live: Peter Wright – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen - Peter Wright halve finale Grand Slam of Darts Getty

Premier League Darts 2016. Donderdagavond; tijd voor de Premier League Darts 2016. De afgelopen weken hebben we natuurlijk al mogen aanschouwen wat voor een prachtig, uniek toernooi dit is dat ook nog eens de beste spelers ter wereld herbergt. De komende weken komt er echter een extra element bij: de eliminatie. Wanneer iedereen namelijk een keer tegen elkaar gespeeld heeft, is het voor de twee onderste in de competitie tijd om afscheid te nemen van het toernooi.

Bekijk hier het speelschema van de UK Open 2016.

Vooralsnog staan Michael Smith en Robert Thornton onderaan en met respectievelijk Raymond van Barneveld en Gary Anderson hebben ze ook vandaag geen makkelijke tegenstander om van die laatste plek af te komen. Maar er staan nog meer mooie wedstrijden op het programma. Wat te denken van Taylor tegen Lewis, of de nummer een tegen de nummer twee,Wright tegen Van Gerwen.

Premier League Darts 2016: Phil Taylor – Adrian Lewis

We trappen de avond vanavond af met Taylor tegen Lewis. Nu is dit natuurlijk altijd al een prachtige wedstrijd tussen twee grootmachten, maar vandaag staat er meer op het spel. De twee Engelsen delen namelijk de tweede plek met Micheal van Gerwen en degene die verliest lijkt af te gaan haken bij de top. De avond wordt vervolgd met de wedstrijd tussen James Wade en Dave Chisnall, twee darters die nu al lijken te zijn veroordeeld tot de grijze middenmoot. Wade staat zesde met vier punten en Chisnall een plekje daaronder met drie.

Lees hier de onze wedtips voor de Premier League Darts 2016

Robert Thornton – Gary Anderson

Robert Thornton Premier League Darts 2016Robert Thornton en Anderson zorgen voor een Schots onderonsje. Beide spelers staan laag in het klassement en ook al hebben ze allebei pas drie wedstrijden gespeeld, goed presteren doen ze nog niet. Anderson won een van zijn drie partijen en Thornton speelde er alleen een gelijk.

Darttopper: Peter Wright – Michael van Gerwen

Dan is het tijd voor de topper van de avond: Peter Wright – Michael van Gerwen. Allebei de spelers wonnen drie van hun vier wedstrijden. Wright speelde er echter ook een gelijk waardoor hij alleen aan kop gaat. Vanavond zal beslist worden of er een nieuwe koploper komt of dat Wright er in zijn eentje vandoor gaat. Meteen na deze topper komt er nog een Nederlander in actie. Raymond van Barneveld moet zijn plicht doen tegen Smith, die met een punt uit vijf wedstrijden onderaan staat. Als Barney vanavond wint, doet hij goede zaken en speelt hij nog mee om de bovenste plekken.

Programma Premier League Darts 2016 donderdag 3 maart

20.15 uur: Phil Taylor @1.88 – Adrian Lewis @3.25
20.45 uur: Dave Chisnall @2.15 – James Wade @2.70
21.15 uur: Robert Thornton @6.00 – Gary Anderson @1.37
21.45 uur: Peter Wright @6.00 – Michael van Gerwen @1.36
22.15 uur: Michael Smith @3.00 – Raymond van Barneveld @1.96

Back To Top