Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Premier League Darts 2016: Wie wint de finale Play-offs, Michael van Gerwen favoriet

Michael van Gerwen WK Darts kampioen voorspellingen bookmakers Getty

Finale Play-Offs Premier League of Darts 2016 Aan het langst lopende professionele dartstoernooi dat er is, komt vanavond dan toch echt een einde. Maanden lang streden de beste darters te wereld om een plekje bij de eerste vier in het klassement van de Premier League of Darts, zodat ze vanavond in de O2 Arena mee zouden mogen doen voor de hoofdprijs.

Niemand minder dan Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis en onze eigen Michael van Gerwen eindigden in de top vier waardoor die nu vanavond in een kruisfinalesysteem met elkaar uitvechten wie zich dit jaar de kampioen van de Premier League of Darts mag noemen.

Lees ook wedtips Finale Premier League of Darts 2016

Michael van Gerwen en Phil taylor in Finale?

Omdat Van Gerwen overtuigend eerste werd in het klassement, komt hij uit tegen de nummer vier, Adrian Lewis. Voor Lewis is het de eerste keer sinds 2011 dat hij weer eens in de laatste fase van het toernooi zit. Met negen overwinningen uit zestien wedstrijden liet de Engelsman uit Stoke-on-Trent Peter Wright net achter zich. Zijn stadsgenoot, Phil Taylor, eindigde kort achter MvG, met 24 punten uit zestien wedstrijden. Hij komt dus uit tegen Gary Anderson, de tweevoudig wereldkampioen uit Schotland.

Finale premier League of Darts 2016

De twee winnaars van de twee partijen komen in de finale tegen elkaar uit. Wie de favoriet is, mag geen verrassing zijn. De Brabantse Van Gerwen liet deze editie van de Premier League bij vlagen een niveau zien dat nog nooit was bereikt.

In een van de eerste wedstrijden gooide hij het hoogste gemiddelde ooit gegooid op een televisietoernooi, en ook de 9-darter die hij meer recent gooide toont nog eens aan op wat voor een level Mighty Mike zit. Voor hem is er dan ook maar een doel vanavond: twee keer winnen en de felbegeerde titel op zich nemen.

De eerste partij, tussen Van Gerwen en Lewis, wordt vanavond om 20:15 over negentien legs gegooid. Daarop volgt de andere partij en de finale van het toernooi.

Meer weten over live kijken naar darts? Klik hier!

Programma Play-Offs Premier League Darts 2016

20:15 Michael van Gerwen – Adrian Lewis
21:15 Phil Taylor – Gary Anderson
22:30 FINALE PREMIER LEAGUE OF DARTS 2016

Back To Top