Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Premier League Darts 2015: Michael van Gerwen – Gary Anderson

Michael van Gerwen Premier League Darts 2015

Premier League 2015. Michael van Gerwen komt donderdag 19 februari opnieuw in actie voor de Betway Premier League Darts. De nummer één van de wereld, Michael van Gerwen, neemt het op tegen wereldkampioen Gary Anderson.

Michael van Gerwen en Anderson stonden afgelopen zondag nog tegenover elkaar in de finale van de German Darts Championship. De Nederlander gooide zijn opponent toen volledig van het bord. In een best-of-elf wedstrijd won Van Gerwen met 6-2 in legs en noteerde hij een gemiddelde van maar liefst 117.94. Dit gemiddelde had nog hoger kunnen uitvallen als hij minder pijlen op de dubbels had gemist.

Van Gerwen wil opnieuw winnen van Anderson

‘Mighty Mike’ liet na zijn gewonnen finale op de German Darts Championship al weten klaar te zijn voor zijn volgende confrontatie met ‘The Flying Schotsman’. ‘’Ik heb tegen Gary op het podium gezegd dat ik hetzelfde wil presteren in Liverpool. We gooien de laatste maanden beide erg goed en ik hoop dat ik opnieuw kan winnen van Gary.’’

Anderson zal niet nog een keer vernederd willen worden door onze landgenoot en zal daarom zijn beste spel moeten laten zien. In de laatste vijf confrontaties met Van Gerwen stapte de Schot twee keer als winnaar van het podium. De laatste keer was tijdens het PDC WK Darts 2015, toen won Anderson met 6-3 in sets.

Eerste winst in de Premier League Darts voor Van Barneveld?

Raymond van Barneveld hoopt vanavond zijn eerste overwinning van deze editie te winnen. De titelverdediger neemt het op tegen Peter Wright, de hekkensluiter van de Premier League Darts 2015. Deze partij gaat om 20.45 uur van start in Liverpool.

Van Barneveld en ‘Snakebite’ stonden vijf keer eerder tegenover elkaar. Drie edities werden gewonnen door ‘Barney’, waaronder de laatste in de kwartfinale van de European Darts Championship 2014. Wright boekte zijn enige overwinning tijdens de Dutch Darts Masters in 2013.

Dankzij een 6-3 overwinning plaatste de Schot zich destijds voor de derde ronde van het darttoernooi dat deel uitmaakt van de European Tour.

Demonstratiewedstrijd tussen Bristow en Molby

Naast de reguliere wedstrijden van de Premier League Darts 2015 staat er vanavond ook een speciale demonstratiewedstrijd op het programma. Eric Bristow keert namelijk terug op het podium en gaat gooien tegen voormalig Liverpool-speler Jan Molby.

Programma Premier League Darts 3

donderdag 19 februari
20.00 uur: James Wade – Dave Chisnall
20.45 uur: Raymond van Barneveld – Peter Wright
21.30 uur: Phil Taylor – Stephen Bunting
22.15 uur: Michael van Gerwen – Gary Anderson
23.00 uur: Adrian Lewis – Kim Huybrechts

Back To Top