Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship of the year

Op 3 en 4 mei werden de Players Championships in het Robin Park Tennis Centrum te Wigan gespeeld. De winnaar van de dag ging met £10.000 naar huis. In totaal was er dit weekend dus 20.000 te verdienen. Beide avonden bleken de schotten het Sterkst te zijn. Op 3 mei waren 3 van de 4 halve finalisten van schotse afkomst. En op beide dagen was de winnaar van Schotse afkomst. De Schot die beide finales won was Robert Thornton. In beide finales stond hij tegenover Engelsen, maar hij wist zich goed te verzetten. Uiteindelijk ging Thornton £20.000 rijker terug naar de Schotse Hooglanden.

Zaterdag 3 mei

Op 3 mei speelde Thornton tegen het jonge opkomende talent Keegan Brown. Brown wordt gezien als een mogelijke opvolger van dartlegende Phil Taylor. Hij behoort nu al tot de onbetwiste top onder de jeugddarters. De jonge Engelsman liet zich dit weekend voor het eerst tussen de grote mannen zien. En hij wist zich goed staande te houden. Dit resulteerde uiteindelijk in een finaleplek waar hij Thornton tegen kwam. Brown begon met een knappe 0-2 voorsprong maar Thornton wist sterk terug te komen. Met een aantal mooie 180’ers van de Schot werd het uiteindelijk 6-5 voor Thornton.

Op 3 mei was de beste Nederlander Jelle Klaasen. Klaasen wist de kwart finales te bereiken. In de kwart finales verloor Klaassen van, wederom een Schot, Gary Anderson.

Zondag 4 mei

Op 4 mei leek het erop dat het een Engels onderonsje zou gaan worden in de finale. In de kwartfinale waren 5 van de 8 spelers van Engelse afkomst. Maar ook op 4 mei wist Thornton de kwartfinales te bereiken waar hij eerste Engelsman Darren Webster uitschakelde. In de halve finale maakte hij korte metten met de tweede Engelsman, Stephen Bunting. Uiteindelijk zette hij in de finale de derde Engelsman op zijn plaats door 6-4 van Terry Jenkins te winnen.

Ook op 4 mei was er een Nederlander doorgedrongen tot de kwartfinales. Ditmaal was het de 28 jarige Christian Kist. Kist kon geen weerstand bieden tegen de Australiër Simon Whitlock. De partij liep uit op een 6-2 overwinning voor Whitlock.

Back To Top