Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship: James Wade pakt revanche en wint tweede Players Championship

James Wade Players Championship 2

Players Championship 2015. Na het eerste Players Championship te hebben afgesloten als verliezend finalist, is James Wade er afgelopen weekend toch nog in geslaagd om een event te winnen. In het tweede Players Championship rekende ‘The Machine’ in de finale af met Peter Wright: 6-5.

Wade begon zondag 15 maart met overwinningen op James Forster en Jay Foreman, de vervanger van de zieke Michael van Gerwen. Vervolgens was de top 10-speler nog te sterk voor Mensur Suljovic, Kevin Thomas, Gerwyn Price en Michael Smith voordat hij ‘Snakebite’ in de finale wist te verslaan.

Van Barneveld beste Nederlander in Barnsley

Raymond van Barneveld bereikte gisteren als enige Nederlander de kwartfinale op het tweede Players Championship event. In deze kwartfinale ging ‘Barney’ met 6-2 onderuit tegen Smith. Jelle Klaasen schopte het tot de laatste zestien, maar verloor vervolgens met 6-1 van Wright.

Voor Vincent van der Voort, Joey ten Berge, Benito van de Pas en Mike Zuydwijk zat het tweede Players Championship er na de derde ronde op. Ondanks hun nederlaag mochten ze wel ieder 750 Britse ponden bijschrijven op de Order of Merit.

Twee negendarters tijdens Players Championship Two

Na de negendarters van Kyle Anderson op vrijdag en Nathan Derry op zaterdag, werden er gisteren twee negendarters gegooid tijdens de Players Championship in Barnsley. De perfecte legs werden gegooid door Nederlander Jeffrey de Zwaan en WK-revelatie Christo Reyes uit Spanje. Opvallend genoeg was het voor beide heren helaas niet voldoende om de wedstrijd uiteindelijk te winnen, want De Zwaan produceerde hem in de derde ronde en Reyes in de vierde ronde tegen Robert Thornton.

Uitslagen Players Championship Two

Laatste zestien
Christian Kist 6-3 Stephen Bunting
Andrew Gilding 6-3 Brendan Dolan
Robert Thornton 6-2 Cristo Reyes
Peter Wright 6-1 Jelle Klaasen
Michael Smith 6-1 Paul Nicholson
Raymond van Barneveld 6-3 Ian White
Gerwyn Price 6-1 Mark Dudbridge
James Wade 6-5 Kevin Thomas

Kwartfinale
Andrew Gilding 6-4 Christian Kist
Peter Wright 6-5 Robert Thornton
Michael Smith 6-2 Raymond van Barneveld
James Wade 6-2 Gerwyn Price

Halve finale
Peter Wright 6-4 Andrew Gilding
James Wade 6-4 Michael Smith

Finale
James Wade 6-5 Peter Wright

Back To Top