Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Finals: Van Gerwen tegen Van Barneveld

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is titelverdediger tijdens de Cash Converters Players Championship Finals die vandaag beginnen. Zijn eerste tegenstander in het Butlins Minehead Resort is niemand minder dan Raymond van Barneveld. In totaal maken vijf Nederlanders en één Belg hun opwachting in de eerste ronde van de Players Championship Finals.

De 32 beste darters uit ProTour Order of Merit doen mee aan de Players Championship Finals. Vanmiddag worden de eerste acht wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld en de rest vanavond. Alle Nederlanders spelen echter pas vanavond. Vanmiddag speelt wel Kim Huybrechts; in zijn eerste partij treft hij Terry Jenkins.

Anderson voorbij Van Gerwen op ProTour Order of Merit

Afgelopen weekend moest titelverdediger Van Gerwen wegens griep verstek laten gaan bij de laatste twee Players Championship-wedstrijden. Mede daardoor kon Gary Anderson hem voorbijstreven op de PDC ProTour Order of Merit en dus begint de Schot als eerst geplaatst aan dit toernooi.

Van Gerwen kijkt enthousiast en bijgekomen van de griep uit naar het weekend in Minehead waar een prijzenpot van £300.000 wordt verdeeld: “Ik voel me nu weer een stuk beter en ik kan niet wachten om weer in actie te komen,” zei Van Gerwen. “Het geeft een geweldig gevoel terug te keren naar Minehead als regerend kampioen en ik ga alles geven om deze titel dit weekend te behouden, maar ik weet ook hoe moeilijk het zal zijn om langs Raymond te komen in de eerste ronde”.

Van Gerwen vindt zijn landgenoot Barney niet de makkelijkste tegenstander om in de eerste wedstrijd tegen te moeten spelen. “We kennen elkaar door en door en we hebben zoveel goede wedstrijden meegemaakt, maar vrijdag is het een nieuwe wedstrijd en ik moet er voor zorgen dat ik goed speel,” zei van Gerwen die de afgelopen maand niet op de toppen van zijn kunnen speelde. Maar dat geldt ook voor van Barneveld die momenteel dertiende staat in de PDC Order of Merit. De Hagenaar kan een succes goed gebruiken en slechts een van de twee gaat door naar de tweede ronde en dus zal er met het mes op de keel gespeeld worden.

Phil Taylor gaat voor de titel

Vorig jaar stond Van Gerwen in de finale tegenover Phil Taylor. Het zag er niet goed uit voor de Brabander die 6-3 achterstond. Mighty Mike sloeg terug, pakte zeven legs op rij en won vervolgens met 11-7. Taylor heeft gezegd dat hij de Player Championship-titel terug wil verdienen en hij is goed in vorm. Hij won het toernooi al drie keer eerder en afgelopen weekend was hij ongenaakbaar tijdens de Grand Slam. Hij hoopt die vorm vast te houden in Minehead waar Ronnie Baxter zijn eerste tegenstander is.

Het middagprogramma, waarin toppers als Wes Newton, Ian White, Michael Smith en Mervyn King aan de bak mogen, is, op de wedstrijd Kim Huybrechts versus Terry Jenkins na, voor Nederlandse dartsfans misschien wat minder aantrekkelijk. Het avondprogramma, waarin alle Nederlanders spelen, begint met het duel tussen regerend Lakeside-kampioen en grote PDC-belofte Stephen Bunting en Steve Beaton en de match tussen Adrian Lewis en Dave Chisnall is ook een aantrekelijk affiche.

De eerste Nederlander aan de oche is Vincent van der Voort en hij speelt tegen Andy Hamilton. Jelle Klaasen treft een lastige tegenstander in zijn eerste partij waarin hij het opneemt tegen James Wade die de afgelopen weken in topvorm verkeert. Christian Kist, die dit jaar de meest succesvolle speler was tijdens de ProTour, speelt zijn eerste wedstrijd tegen Gary Anderson. Daarna nemen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld het tegen elkaar op en in de laatste partij van de avond speelt Benito van de Pas tegen het veelkleurige Schotse kanon Peter Wright.

Morgen worden verdeeld over twee sessies de partijen uit de tweede ronde gespeeld, zondagmiddag de kwartfinales en in het avondprogramma de halve en hele finale.

Eerste Ronde Players Championship Finals

Vrijdag 28 november

Middagprogramma
14:00 Ian White v Jamie Caven
14:30 Justin Pipe v Wes Newton
15:00 Brendan Dolan v Kevin Painter
15:30 Robert Thornton v Darren Webster
16:00 Kim Huybrechts v Terry Jenkins
16:30 Michael Smith v Andy Smith
17:00 Simon Whitlock v Dean Winstanley
17:30 Mervyn King v Andrew Gilding

Avondprogramma
20:00 Stephen Bunting v Steve Beaton
20:30 Vincent van der Voort v Andy Hamilton
21:00 James Wade v Jelle Klaasen
22:30 Adrian Lewis v Dave Chisnall
22:00 Phil Taylor v Ronnie Baxter
22:30 Gary Anderson v Christian Kist
23:00 Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
23:30 Peter Wright v Benito van de Pas

Back To Top