Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Finals: Van der Voort door naar kwartfinale

Vincent van der Voort VI Images

Vincent van der Voort is door naar de kwartfinales van de Cash Converters Players Championship Finals door een 10-5 op Peter Wright. Michael van Gerwen werd uitgeschakeld door Terry Jenkins die zijn reputatie van ‘Giant Slayer’ waar maakte en met 10-7 won. Ook Jelle Klaasen is klaar in Minehead. Hij verloor met 10-5 van Dean Winstanley.

Één Nederlander naar kwartfinale

Dat betekent dat er slechts één Nederlander door is naar de kwartfinale. In de eerste ronde speelde Vincent van der Voort al een superieure partij tegen Andy Hamilton die na een 6-0 whitewash zijn koffers mocht pakken.

Peter Wright begon de partij tegen Van der Voort goed en liep meteen uit naar een 3-1 voorsprong maar Van der Voort kon de boel vlottrekken met 3-3. Daarop reageerde Wright door de twee daaropvolgende legs te claimen. Wederdom kwam Van der Voort terug voor een gelijkmaker bij 5-5 maar hij stopte dit keer niet en pakte nog eens vijf legs op rij voor de 10-5 overwinning. “Vanaf vijf-gelijk vond ik dat ik erg goed speelde, maar het was wel hard werken,” zei van der Voort. “In het begin moest ik mij best doen om Peter bij te houden, maar mijn spel kwam goed op gang”.

De Noord-Hollander bereikte met zijn zege op Peter Wright voor het eerst in de geschiedenis van de Players Championship de laatste acht. Zijn volgende tegenstander is Dean Winstanley. “Ik bekijk het zondag wedstrijd voor wedstrijd en Dean wordt een andere match dan dit, maar hopelijk kan ik spelen zoals ik heb gedaan,” aldus van der Voort.

Jelle Klaasen versloeg James Wade met een gemiddelde van over de 108 in de eerste ronde, maar kon zijn sublieme vorm van een avond eerder niet meenemen naar de tweede ronde. Dean Winstanley bereikte met zijn overwinning op Jelle Klaasen voor het eerst sinds zijn toetreding tot de PDC een kwartfinale op een groot toernooi. Hij won met 10-5 van de Nederlander. Een ronde eerder schakelde hij Simon Whitlock uit.

Van Gerwen opnieuw verslagen

Michael van Gerwen kwam opnieuw niet voorbij Terry Jenkins. Zijn spel kraakte aan alle kanten en het liep niet. De dubbels wilden niet en het gemiddelde bleef steken op 95.88 voor de titelverdediger. Jenkins mocht beginnen en pakte meteen zijn eerste leg. Van Gerwen kon nog wel gelijk komen bij 2-2 en later bij 4-4, maar ‘the Bull’ voorbijgaan lukte op geen moment. De Brabander kwam nog terug tot 9-7, maar via een 180 was Jenkins toch weer het eerst aan een finish toe en maakte geen fout. Jenkins volgende tegenstander is Wes Newton

Ook Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis en Jamie Caven staan vanmiddag in de kwartfinale van de Players Championship Finals. Daarin treft Gary Anderson Phil Taylor. Dat zal voor Anderson de lastigste hinderpaal zijn op weg naar de bekroning van een succesvol jaar in de ProTour. Taylor zit weer aardig op zijn oude niveau maar nog niet helemaal. Hij won weliswaar van Mervyn King, maar de marge 10-7 is niet wat we kennen van The Power die normaliter hooguit enkele leg weggeeft.

Vanavond volgen nog de halve finale met daarna de ontknoping in de finale en weten we wie de hoofdprijs van £65,000 mee naar huis mag nemen.

Uitslagen Tweede Ronde Players Championship Finals

Zaterdag 29 november
Jamie Caven 10-9 Robert Thornton
Wes Newton 10-5 Brendan Dolan
Adrian Lewis 10-3 Andy Smith
Dean Winstanley 10-5 Jelle Klaasen
Vincent van der Voort 10-5 Peter Wright
Terry Jenkins 10-7 Michael van Gerwen
Phil Taylor 10-7 Mervyn King
Gary Anderson 10-5 Stephen Bunting

Kwartfinales Players Championship Finals

Zondag 30 november
Middagsessie: 13.45 – 18.00 uur)
Jamie Caven v Adrian Lewis
Terry Jenkins v Wes Newton
Dean Winstanley v Vincent van der Voort
Gary Anderson v Phil Taylor

Halve Finales – Avondessie 20.00 – 00.00 uur

Jenkins/Newton v Caven/Lewis
Anderson/Taylor v Winstanley/van der Voort

Aansluitend: Finale.

Back To Top