Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Finals: drie Nederlanders door

Jelle Klaasen

Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen zijn door naar de tweede ronde van de Cash Converters Players Championship Finals die dit weekend in het Engelse Minehead worden gespeeld.

Van Gerwen versus Van Barneveld

Michael van Gerwen won ‘The Battle of the Dutch Giants’ tussen hem en Raymond van Barneveld. Mighty Mike deed zijn naam eer aan en liep meteen uit en aanvankelijk kan Barney nog enigszins in de buurt blijven tot 3-2, maar daarna zakt het spel van de Hagenaar in en wint van Gerwen de laatste drie legs op rij voor de 6-3 zege.

Vandaag is Terry Jenkins zijn tegenstander en voor Van Gerwen is dat niet de makkelijkste prooi. Jenkins wint eigenlijk nooit titels, maar fungeert in de vroege ronden van een toernooi vaak als het obstakel waarop favorieten zich te pletter lopen. Kim Huybrechts, die twee weken terug Van Gerwen nog versloeg, ging gisterenmiddag al met 3-6 onderuit tegen The Bull. Michael moet vandaag dus echt zijn beste darts spelen om zondagmiddag te kunnen aanschuiven voor de kwartfinales.

Indrukwekkende prestatie Van der Voort

Vincent van der Voort leverde een indrukwekkende prestatie met een 6-0 zege op Andy Hamilton. De Noord-Hollander maakte geen fouten, gooide finishes van 140 en 152 en hij haalde een hoog gemiddelde van 104.86. Hamilton kwam er totaal niet aan te pas en was meer een decorstuk op het podium dan een tegenstander. Vandaag, in de tweede ronde, speelt Van der Voort tegen Peter Wright en die zal hem beduidend meer tegenstand bieden.

Jelle Klaasen speelde een ontzettend sterke wedstrijd tegen James Wade waarin hij het hoge gemiddelde van 108.74 haalde. Klaasen pakte meteen de eerste leg met beurten van 180 en 177, maar Wade liet hem niet zomaar gaan en bood stevige tegenstand en kwam zelfs 4-2 voor te staan. Klaasen echter, pakte vervolgens vier legs op rij en won met 6-4. Klaasens volgende tegenstander is Dean Winstanley. Als Jelle het niveau van gisteren weet vast te houden, mag ‘Deano’ geen probleem voor hem zijn.

Kist komt net te kort

Christian Kist trof niet de makkelijkste tegenstander in Gary Anderson, de nummer één van de ProTour. Kist zelf bleek ook geen eenvoudige opponent, hij maakte het de Schot zelfs behoorlijk lastig. Kist, een voormalige Lakeside-kampioen, pakte de eerste twee legs, waarna Anderson terugkwam naar 3-2. Vervolgens pakten de mannen om en om een leg. Kist kon opnieuw op voorsprong komen bij 5-4. Nog slechts één leg verwijderd van de tweede ronde en een overwinning op de als eerste geplaatste Anderson, liet Kist twee legs lopen. Anderson won met 6-5 en speelt vandaag tegen Stephen Bunting.

Benito van de Pas kwam duidelijk tekort tegen Peter Wright die met 6-2 duidelijk een maatje te groot was voor de Nederlander. Van de Pas haalde een gemiddelde van slechts 80.45 maar Wright kwam ook niet verder dan 84.49. Vandaag speelt Wright tegen Van der Voort, AKA ‘The Dutch Destroyer’ en zal hij beter moeten spelen dan gisteren om overeind te blijven.

Players Championship Finals – Tweede Ronde- zaterdag 29 November
Middagsessie 13.45 – 18.00
Robert Thornton v Jamie Caven
Brendan Dolan v Wes Newton
Andy Smith v Adrian Lewis
Jelle Klaasen v Dean Winstanley

Avondsessie 20.00 – 12.00 uur
Peter Wright v Vincent van der Voort
Michael van Gerwen v Terry Jenkins
Mervyn King v Phil Taylor
Gary Anderson v Stephen Bunting

Back To Top